Jokić na putu ka novoj MVP tituli: Ostvario 90. tripl-dabl u karijeri 1Foto: Beta/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je ostvario 14 tripl dabl u sezoni, Denver je upisao 14. pobedu kada Srbin ima dvocifren učinak u tri statističke kategorije.

Nagetsi su savladali Minesotu u uzbudljivoj završnici 122:118 i osamili se na čelu Zapada NBA lige ispred Memfisa.

Još jednu brutalnu partiju imao je srpski as. Upisao je 31 poen, imao 11 i 13 asistencija, uključujući i onu pri rezultatu 120:118 kada je Gordonu osalo samo da zakuca i overi pobedu Nagetsa.

Nikola sada ima 90 tripl dablova u karijeri, a kako je krenuo možda i do kraja ove sezone ostvariti jubilarni 100. Ubedljivo je najbolji po ovom parametru i ligi, a jedini pored njega koji je dvocifren u ovoj kategoriji u ovoj sezoni je Luka Dončić sa 10.

Denver je do trijumfa došao teškom mukom. Većim delom meča vodila je Minesota, a Jokić je zbog problema sa faulovima propustio dobar deo druge i treće četvrtine. Minesota je to maksimalno eksploatiasala i imala od šest do osam poena viška.

Ipak u samom finišu Denver je stegao odbranu. Od rezultata 113:118 nisu dozvolili rivalu nijedan poen. Jokić je pokrenuo seriju sa linije slobodnih bacanja, nastavio je Marej trojkom i dvojkom, a tačku je stavio pomenuti Gordon.

Jokić je postavio i još jedan rekord. Nadmašio je Aleksa Ingliša, koji je do danas držao rekord po broju asistencija u istoriji Denvera. Srbin je nadmašio njegovih 3680 uspešnih dodavanja.

Džamal Marej je imao 28 poena, a Braun 16 poena. Za Minesotu bez centarskog tandema Gober, Taunsa najefikasniji je bio Mekdanijels da 18 poena.

U poslednjem meču večeri Sakramento je u Los Anđelesu pobedio Lejkerse 116:111. Foks je imao 31 poena, a Barns 20 za pobednike, dok je Lejkersima nije pomogao ni sjajni Lebron Džejms sa 32 poena, osam skokova i devet asistencija.

Izvor: Sport klub

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari