Jokić nastavlja sa obaranjima rekorda, Denver opet poražen 1Foto: EPA-EFE/ ERIK S. LESSER

Nikola Jokić odigrao je najefikasniju utakmicu u karijeri, oborio je lični rekord po broju postignutih poena, dao je 50, imao je šut za dva 17/27, za tri poena 3/5 i penale 7/7.

Dodao je i 12 asistencija uz osam skokova, za 22. uzastopni dabl-dabl ove sezone, ali to nije bilo dovoljno za pobedu protiv Sakramenta koji je Nagetse pobedio već treći put ove sezone – 119:114.

Jokić je sa 22 poena u poslednjoj četvrtini doveo Denver sa dvocifrenog zaostatka u egal završnicu, ali su se Kingsi odbranili trojkama Foksa i sjajnog rukija Halibartona. Nemanja Bjelica ponovo nije igrao.

Jokić posle meča, bez obzira na rekord, nije bio ni najmanje zadovoljan.

„Mislim da nisam bio toliko agresivan, koliko sam bio fokusiran na igru, stvarno je moj fokus bio na visokom nivou. Imali smo nekoliko mladih momaka u meču, pokušao sam malo da im pomognem. Ne znam da li sam dobro obavio taj posao ili ne. U poslednjoj deonici sam bio malo agresivan… Oni imaju Foksa koji stvarno daje ritam ekipi i gura ih sjajno. Odličan je šuter i šutirali su stvarno sjajno generalno. Imali su igrače koji više ubacuju“, rekao je Jokić.

On je dodao da ga ne interesuje priča o MVP priznanju.

„Mi moramo da pobeđujemo više i da dobijamo teške utakmice. Nismo dobri koliko možemo da budemo. Ne možemo ovako da gubimo, sledeći meč je najvažniji. MVP debate? Ne znam, ne razmišljam o tome“, zaključio je Jokić.

U revolveraškom obračunu Stefa Karija sa jedne i Luke Dončića sa druge strane, bek Voriorsa je postigao čak 57 poena, te imao još pet asistencija i dva skoka, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Dončić mu je uzvratio sa dabl-dablom – imao je 42 poena (izjednačio rekord karijere), 11 asistencija i sedam skokova, a Dalas je ostvario treću pobedu u poslednjih 10 mečeva.

Rezultati

Orlando – Čikago 92:118

Atlanta – Toronto 132:121

Klivlend – Milvoki 99:124

Hjuston – San Antonio 106:111

Oklahoma – Minesota 120:118

Filadelfija – Bruklin 124:108

Dalas – Golden Stejt 134:132

NJu Orleans – Memfis 118:109

LA Lejkers – Detroit 135:129pp

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari