Jokić nedovoljan za Džordana i društvo 1EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT

Start plej-ofa naznačio je koliko će Denveru biti potrebno koncentracije i kvaliteta u oba pravca kako bi serijal sa Golden Stejtom završio na uspešan način. Na početku četvrtfinalnog serijala, Voriorsi su preslišali Nagetse u San Francisku (123:107) na način na koji to najbolje rade: u visokom ritmu, odličnim šutem sa distance. Jokić jeste bio najefikasniji u Denveru sa 25 poena (uz 10 skokova i 6 asistencija) ali je defanzivno imao mnogo problema sa pokretljivijima i eksplozivnijima Drejmondom Grinom, Andreom Iguadalom, ali i Nemanjom Bjelicom.

Stef Kari je tek treći put u karijeri jedan plej-of susret započeo kao rezerva.

Denver je bio ravnopravan rival sve do pred kraj poluvremena kada je domaćin serijom 18-2 napravio rezultatski preokret.

Nagetsi nisu imali rešenja, prevashodno za odličnog Džordana Pula (30p, 5 trojki), koji je do poluvremena ubacio 17 poena, šutirajući perfektno iz igre.

Nekadašnji student Mičigena, i to sa pozicije jedinice, koja nije njegova prirodna, igrao je izvanredno. Kao i ostali igrači iz spoljne linije, odlično se kretao bez lopte.

Voriorsi su konstantno imali dobar „spejsing“, adekvatnu širinu u napadu, maksimalno koristeći šut sa distance.

Sa 16 ubačenih trojki, na 45,7 odsto uspešnosti, Golden Stejt je kod kuće gotovo nemoguće pobediti. Koliko su ofanzivno bili potentni pokazuje i podatak da su 123 poena ubacili na 33 timske asistencije.

Nagetsi pre svega, defanzivno nisu mogli da isprate tempo igre koji su nematnuli Voriorsi.

Jokić, Gordon, Grin veoma su teško branili rivalsku igru od lopte, konstantno „vrtenje“ „pika“ i visoko postavljanje blokada Drejmonda Grina, Nejmanje Bjelice i Andrea Iguadale. Jokić je u provm poluvremenu ubacio 14 od svojih 25 poena.

Ofanzivno je bio klasa za sve svoje čuvare, međutim ostatak kolektiva nije mogao da mu se priključi na vreme. Još jedna serija domaćina u trećoj deonici u formi 14-1 bila je presudna.

Golden Stejt je otišao na prednost od dvadesetak poena i povratka više nije bilo. Nagetsi su za tri šutirali 31 odsto, jesu ubacili 11 pokušaja sa distance, međutim ako se u obzir uzme da su u regularnom delu u proseku primali 110 poena, jasno je u kom su segmentu naročito podbacili.

Bjelica je na pobedničkoj strani odigrao veoma kvalitetan meč koji je završio sa osam poena i tri skoka za nekih 15 minuta.

Trener Ker koristio ga je u važnim periodima utakmice; u njemu je video prvu alternaciju centru Kevonu Luniju, a Srbin je šansu iskoristio na pametan način.

Odlično je širio igru, imao sjajn pregled, delio pravovremene pasove i zaslužio aplauz od strane saigrača.

Iste noći, Filadelfija je na startu bila ubedljiva protiv Toronta (131:111).

Repotorsi su uspeli da taktički zaustave Džoela Embida (19p, 15sk), međutim nisu imali rešenja za Tajrisa Maksija.

U svom prvom plej-of meču u karijeri, 22-godišnji bek, nekadašnji student Kentakija ubacio je 38 poena, šutirajući iz igre impresivnih 14/21. Tobajas Heris je takođe bio vrlo efikasan sa 26 poena, baš kao i Džejms Harden sa 22 poena, uz impresivnih 14 asistencija.

Ubedljivu razliku u Pensilvaniji, Siksersi su izgradili već u drugoj deonici (21 plus), Reptorsi su samo sredinom treće deonice uspeli da naznače potencijalnu neizvesnost smanjivši prednost rivala na svega 11 poena, međutim, ispostaviće se da je to bio i maksimalan domet Toronta u čijim redovima se Paskal Siakam istakao sa 24 poena. Anunobi je dodao 20, a VanVlit 18, dok je ruki Skoti Barns imao 15 poena i 10 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari