Jokić o srpskom mentalitetu: Više volimo medalje od sporta 1foto: Starsport

Dvostruki MVP NBA lige priključio se treninzima reprezentacije u Staroj Pazovi.

Posle nekoliko godina izbivanja iz „orlovskog gnezda“, Nikola Jokić je prihvatio poziv da igra za nacionalni tim, a danas je kratko odgovarao na pitanja domaćih medija.

„Lepo, super je videti ove momke i sve ih skoro već znam od ranije. Treniramo polako, sve je na nekom laganom ritmu tako da treniramo spremamo se i znamo šta nas čeka. Naš cilj na početku je da pokušamo da se povežemo i da nastavimo da se takmičimo na velikim prvenstvima kao stariji što su radili pre nas“, rekao je čovek čija je facinantna karijera u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, barem na papiru, najveći adut selektora Svetislava Pešića.

Dve poslednje sezone, zvanično najkorisniji NBA igrač više puta je privatne obaveze i ciljeve stavljao ispred opštih, ali sada je došao trenutak da pomogne Orlovima. I kaže da da mu je to bila važna odluka.

„Znači puno baš sam pričao sa mojim najbližima koliko je drugačiji osećaj kada igraš za Srbiju, samim dolaskom u Pazovu sam imao drugačiji osećaj, sve je drugačije i drugačiji sistem i sve…“

Slede teške utakmice ovog i sledećeg meseca, na dva takmičarska koloseka.

„Neće biti lako, glavni fokus je da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, posle ćemo da pričamo o Evropskom prvenstvu. Svi idemo tamo sa ciljem da osvojimo turnir, ali prvo idemo dan po dan, da treniramo i idemo polako. Da se tako izrazim, moramo da se pazimo”.

Sve ekipe su spremne, dolaze sa ciljem da osvoje, a mi trebna da budemo u treningu i da idemo dan po dan pa kad dođu kvalifikacije da budemo spremni“

Naši ljudi uvek žele zlato i maltene ga podrazumevaju sada kada će ključevi igre pod obručima biti u rukama Nikole Jokića. On stvari posmatra drugačije.

„Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, volimo da pobeđujemo i to je naš mentalitet“.

Gorostasni Somborac tvrdi da ne zna kako drugi gledaju na našu selekciju sa njih u saatavu, a nije govorio o ličnim motivima u reprezentaciji.

„Da ostanemo ekipa i ostanemo zajedno”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari