Jokić opet bolji od Lebrona 1Nikola Jokić Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Košarkaši Denvera upisali su novu pobedu protiv Lejkersa tokom priprema za novu sezonu u NBA ligi. U noći između utorka i srede Nagitsi su u Stejlps centru u Los Anđelesu slavili rezultatom 113:111.

Nikola Jokić je ponovo bio jedan od dominantnijih igrača na terenu. Srpski centar je upisao 20 poena (šut za dva 5/8, šut za tri 2/2), imao je šest skokova i četiri asistencije, za 22 minuta provedena na terenu. Efikasniji od njega bio je samo Mejson Plamli, koji je meč završio sa 23 pogotka, bez promašaja iz igre – 11/11. Na drugoj strani Lejkersi, koji su u prvom meču poraženi od Denvera 127:107 bili su žilav protivnik, koji je imao i 18 poena prednosti u trećoj četvrtini, ali su Nagitsi uspeli da nadoknade taj minus. DŽaval Mekgi bio je najzapaženiji sa 15 pogodaka, osam skokova i čak pet blokada, DŽoš Hart 14, dok je Lebron DŽejms postigao 13 poena, uz po tri skoka i asistencije i dve ukradene lopte za 14 minuta u igri.

Hjuston je protiv Memfisa predstavio novi trio: Kris Pol-DŽejms Harden-Karmelo Entoni (131:115). Kris Pol je ponovo izgledao kao nezaustavljiva mašina. Na terenu je proveo 23 minuta kroz tri četvrtine, koliko i Karmelo Entoni, a za to vreme skupio je dvadeset i tri poena, devet asistencija, čak pet ukradenih lopti i tri skoka. Pogodio je pet od šest hitaca za tri poena i trasirao Hjustonu put ka pobedi. Pošto je Pi DŽej Taker bio van sastava zbog povrede leđa, Karmelo Entoni (13p) je utakmicu počeo kao startni krilni centar, s tim što je uglavnom ostajao iza linije 7,24 metara. DŽejms Harden nije još naoštren kako zna da bude, ali je i pored toga imao 22 poena i šest završnih dodavanja. Posle Polove dobre igre, potpomognute nekim solidnim rešenjima Erika Gordona, Harden je proigrao u finišu prvog dela, posle čega je u drugom bio sve bolji i bolji. Kod Memfisa najbolji je bio Majk Konli sa 16 poena, dok je DŽaren DŽekson DŽunior imao poen manje. Mark Gasol je odigrao 21 minut, a imao je tek dva poena (1/7 iz igre), te pet skokova i četiri asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari