Jokić "pecnuo" Lejkerse: Dobri timovi pobeđuju, a loši pronađu način da izgube utakmicu 1EPA-EFE/ALLISON DINNER

Denver je, uz mnogo muka, uspeo da prođe Lejkerse (4:1) i zakaže polufinalni serijal sa Minesotom u Zapadnoj konferenciji.

Peta utakmica bila je poprilično iscrpljujuća za Nagetse i Lejkerse. „Jezerdžije“ su već početkom treće deonice praktično ostale bez Entonija Dejvisa, koji je u jednom duelu sa Majklom Porterom Juniorom povredio rame.

Do kraja meča više je statirao nego li igrao, a u međuvremenu je i Lebron Džejms osetio neprijatnost u skočnom zglobu.

Sličnih problema imali su i Nagetsi, s obzirom na to da se već na startu utakmice povredio Kentavijus Koldvel-Poup, koji je prilikom jednog ulaza izvrnuo levi skočni zglob.

Do konačnih 108:106 u petom meču Denver je stigao uz mnogo muka. Puno je grešio, imao čak 14 izgubljenih lopti, od kojih je mnoge prodao Nikola Jokić.

U jednom trenutku najbolji košarkaš Nagetsa na šest asistencija imao je isto toliko izgubljenih lopti.

U četvrtoj deonici ubacio je svega šest poena, do poluvremena devet i jedino je u trećem kvartalu bio vrlo produktivan. Puno je i defanzivnih problema imao čuvajući Entonija Dejvisa. Da je kojim slučajem Rui Hačimura bolje šutirao (15p, 2/5 za tri) pitanje je da li bi epilog bio povoljan po Denver.

Srbin je meč završio sa 25 poena, 20 skokova i devet asistencija, ali je iz igre šutirao 12/21, uz samo jednu pogođenu trojku iz pet pokušaja. Od ukupno 14, prokockao je čak sedam lopti.

– Dobri timovi pobeđuju čak i kada igraju loše, a loši timovi uvek pronađu način da izgube utakmicu, čak i kada su iznad vas – „pecnuo“ je Jokić kolege u dresovima Lejkersa nakon što je Džamal Marej, kao i u drugom meču serije, pogodio šut za pobedu.

– Igramo takvu košarku, deluje da to funkcioniše. Nismo mnogo pogađali, imali smo dosta otvorenih šuteva. Međutim, verujemo jedni drugima i verovatno je to razlog zbog kojeg pobeđujemo.

Kuriozitet je da su lejkersi tokom kompletne serije preko 75% vremena imali prednost a da su na kraju poraženi sa 4:1 u seriji.

– Ne predajemo se. Od kada sam došao ovde, to je tradicija. Gubili smo svaku utakmicu, a na kraju pobeđivali. Znamo šta treba da uradimo, nezgodni smo i znamo šta je cilj.

Jokić nije bio iznenađen, naprotiv, sposobnošću Džamala Marija da u seriji pogađa odlučujuće šuteve.

– Znamo da koliko je on nezgodan, znali smo da će igrati i za šta je sposoban – naglasio je Srbin koji je u završnom izlaganju ponovo potkačio Lejkerse, aludirajući na to da su u petom meču Dejvis i Džejms govorom tela ukazivali na to da su povređeni, a svo vreme su bili u igri.

– Nismo stvarno povređeni. Samo želimo da svi misle da smo povređeni, posebno Minesota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari