Jokić opet nezaustavljiv: Denver ponovo srušio Lejkerse, uz tripl-dabl srpskog košarkaša 1Foto: Beta/AP Photo/Jack Dempsey

Košarkaši Denvera poveli su sa 2:0 u finalu Zapadne konferencije, pošto su noćas na svom terenu savladali Los Anđeles lejkerse sa 108:103.

Prva četvrtina protekla je u egalu, da bi gosti posle četiri i po minuta u drugoj deonici stigli do dvocifrene prednosti (42:32).

Denver je do kraja poluvremena smanjio razliku, a Lejkersi na veliki odmor odlaze sa plus pet (53:48).

Lejkersi su gotovo celu treću četvrtinu bili u vođstvu, ali su prednost ispustili na početku poslednje deonice.

Denver je posle pet minuta igre u poslednjoj četvrtini napravio seriju 9:0, i trojkom Brusa Brauna stigao do plus sedam (90:83).

Otišao je zatim domaći tim u dva navrata do maksimalnih 12 poena razlike, ali se Lejkersi nisu predali i u poslednji minut ulaze sa dva poena zaostatka (101:99).

Do kraja meča Denver je zahvaljujući poenima Džamala Mareja sa penala (7/8) povećao prednost i upisao drugu pobedu u plej-of seriji.

Tim iz Kolorada ove sezone ima najbolji učinak na domaćem terenu sa 41 pobedom i osam poraza, uključujući skor 8/0 u plej-ofu.

Denver je do pobede vodio Marej sa 37 poena (23 u poslednjoj četvrtini), uz 10 skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte, srpski centar Nikola Jokić zabeležio je svoj 13. tripl-dabl u plej-ofu sa 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija, dok je Majkl Porter džunior upisao 16 poena i sedam uhvaćenih lopti.

U gostujućem timu po 22 poena su postigli Lebron Džejms i Ostin Rivs. Džejmsu je nedostajala jedna asistencija za tripl-dabl (10 skokova i devet asistencija), a Rvis je upisao pet dodavanja.

Ruj Hačimura je postigao 21 poen, dok je dabl-dabl ostvario Entoni Dejvis sa 18 poena i 14 skokova.

Serija se seli u Los Anđeles, a treći meč se igra u noći između subote i nedelje (2.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari