Jokić: Sa Vučevićem igram i "kanter", vrhunski je igrač 1Foto: AP Photo/Matt Marton

Denver je poražen na poslednjm gostovanju; Čikago je i bez Demara Derouzna bio bolji (109:97) međutim, Nikola Jokić će meč u „Gradu vetrova“ zapamtiti po tome što je sa novim trpl-dablom došao do osmog mesta na večitoj listi NBA lige, pretekavši u tom parametru čuvenog Lerija Birda.

Brojni povređeni igrači, ujedno i nosioci igre, uz Nikolu Jokića, dokretno utiču na poslednje rezultate Denver Nagetsa. Iako je neposredno pred početak duela u Čikagu potvrđeno da je Demar Derouzn u kovid protokolu i da neće nastupiti za Bulse, Nagetsi su doživeli poraz.

Jokić je, uprkos tome, obeležio meč učinkom od 17 poena, 12 skokova i 15 asistencija, čime je došao do svog 60. tripl-dabla u NBA karijeri.

„Lepo dostignuće. Neka vrsta nasleđa, po čemu će me pamtiti“, istakao je Jokić.

Meč je obeležio i duel Jokića sa crnogorskim centrom Nikolom Vučevićem.

„Imamo odličan odnos, on je sjajan igrač. Ne sećam se kako smo se upoznali zapravo, ali sam nekoliko puta bio s njim na Ol-staru, družili smo se. Pomogao mi je u nekim privatnim stvarima. Dugo je ovde. Igramo ‘kanter’ zajedno. Odličan je igrač, srećan sam što sam ga video“, otkrio je Nikola Jokić.

U Čikagu je bio veliki broj srpskih navijača.

„Sjajno je videti zastave, moje ljude, dresove, čuti svoj jezik. To je sjajan osećaj. Nismo pobedili, šteta je. Ali uvek je lepo igrati pred svojim navijačima“, naglasio je srpski centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari