Jokić svedok Popovićevog rekorda 1Foto: LARRY W Smith/Epa

Podigao je Nikola Jokić standarde na poslednjim mečevima toliko da posle prvog tripl-dabla u karijeri protiv Milvokija ubačenih 11 poena u duelu sa Sparsima deluju kao povetarac.

Srbin je bio svedok rekorda neponovljivog Grega Popovića na klupi San Antonija. Trener srpsko-hrvatskih korena ostvario je protiv Nagetsa 1.128. pobedu na klupi Sparsa (121:97) čime je pretekao čuvenog DŽerija Slouna, koji je u periodu od 1988. do 2011. na klupi Jute DŽeza zabeležio 1.127 trijumfa. Popović je tako postao rekorder po broju pobeda vodeći jedan klub.

Jokić je protiv Sparsa igrao samo 15 minuta delom i zbog toga što je prerano bio opterećen ličnim greškama. Trener Majkl Meloun nije želeo da forsira Somborca pošto mu je to bio tek drugi meč od povratka na parket posle povrede kuka. Jokić je izgubio čak pet lopti, što je segmenat igre koji će morati da popravi.

Minesota je u borbi za poslednje, osmo mesto u plej-ofu na Zapadu, poražena od Memfisa (107:99). Bjelica je za Vulvse odigrao svega 14 minuta uz učinak od sedam poena, četiri skoka i dve asistencije. Karl Entoni Tauns bio je najbolji u timu Vukova sa 27 poena i 16 skokova. Na drugoj strani, kod pobednika, Grin je brojao do 29, a pratio ga je Konli sa 20. Izostanak nekoliko ključnih igrača, među kojima i Marka Gasola, nije se osetio u igri Memfisa. Da Pistonsi zaista razmišljaju o trejdu Bobana Marjanovića (rok do 23. februara) pokazuje i poslednja odlika trenera Van Gandija da srpskog centra ne ubaci u igru protiv Indijane.

Pejsersi su bili bolji od Detroita (105:84), a do trijumfa kod kuće (skor 19:6) predvodio ih je tandem Pol DŽordž – Lavoj Alen. Prvi je ubacio 21 poen, drugi 18 uz 11 skokova. Markus Moris bio je bolji od ostalih u dresu Detroita…

Lebron - 28.000 poena

As Klivlenda postao je najmlađi košarkaš u istoriji koji je ubacio 28.000 poena, ušavši u društvo Brajanta, Šakila, Novickog, DŽordana… Magičnom Lebronu DŽejmsu trebalo je samo 32 godine i 36 dana do dođe do pomenute brojke, čime je nadmašio rekord čuvenog Kobija Brajanta koji je to učinio kao „starac“ sa 33 godine i 131 danom. DŽejms je zabeležio 32 poena, deset asistencija i pet skokova uz šut iz igre od 60 odsto u trijumfu Klivlenda nad NJujork Niksima usred Medison Skver Gardena 111:104. Brojku od 28.000 dostigao je još u drugoj četvrtini šutem sa poludistance preko Kortnija Lija, a ušao je u odabrano društvo koje čine: Šakil O’Nil, Dirk Novicki, Vilt Čembrlejn, Majkl DŽordan, Kobi Brajant, Karl Meloun i Karim Abdul DŽabar.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari