Jokić tešio Popovića, pa razbio Sparse 1Foto: BETA AP Photo David Zalubowski

Denveru je ceh za poraz od Golden Stejta platio San Antonio.

Nagetsi su u svom Koloradu ubedljivo pobedili Sparse (113:85), a najbolji na terenu bio je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Nedostajala je Jokiću samo još jedna asistencija da ostvari „tripl-dabl“ učinak. Mada je i ovako ostvario impresivan učinak sa 20 poena, 11 skokova i devet asistencija. Srbin je na terenu proveo tačno 28 minuta, pošto je trener Majk Meloun odlučio da poštedi u finišu, odnosno da ga odmori za naredna iskušenja pošto je pobednik bio poznat već na početku poslednje četvrtine.

Pored Jokića, sjajno veče imali su i Moris i Bizli sa po 19 poena, dok je Marej ubacio 14, uz 11 asistencija. Kod Sparsa su Oldriž i Voker pogodili po 16 poena.

Slaba partija San Antonija sigurno je uzrokovana i time što je legendarni trener Greg Popović već u 63. sekundi zaradio isključenje zbog svađe sa sudijama. Popovića je sa terena ispratio Jokić koji ga je potapšao po ramenu, čime je uspeo da nasmeje čuvenog stručnjaka.

– Uvek mi natera osmeh na lice. Uvek se sjajno zabavlja na terenu… Moram reći da Jokić nije običan košarkaš. Rekao sam već da izgleda pomalo debeljuškasto bez ikakve mišićne definicije. Uopšte ne izgleda kao atleta. Ne trči gore-dole na terenu, ne visi stalno u teretani, a onda te „ispraši“ jer je toliko vešt i mudar. Neverovatno je koliko nije sebičan i kada to sve iskombinujete, onda uživanje je igrati s njim – rekao je Popović posle utakmice.

Nikola Jokić je istakao da mu je izuzetno drago što ga ceni jedna takva trenerska veličina.

– Počastvovan sam zbog toga što je Greg Popović rekao. Znate dobro ko je, ne moram da ističem šta je uradio u karijeri… Iskreno, bio sam tužan što su ga isključili posle 63 sekunde. Volim da igram protiv dobrih trenera i igrača, možete mnogo bolje da igrate od njih – naglasio je Jokić.

Hjuston je ubedljivo nadigrao i Kliperse (135:103) uz još jednu fantastičnu partiju Džejmsa Hardena koji je uz 31 poen zabeležio i po sedam asistencija i skokova. Roketsi su ovom pobedom ostali na trećoj poziciji sa pobedom manje od Denvera, ali istovremeno i utakmicom manje. S obzirom na to da je i Portland nadigrao Memfis (116:89) još uvek je rano prognozirati kako će za plej-of izgledati konačan plasman na Zapadu.

Finiks Igora Kokoškova doživeo je novi poraz na svom terenu, ovaj put od Jute (97:118). Najraspoloženiji u dresu „džezera“ bio je Ingls sa 27 poena, dok je kod Sansa Holms ubacio 16. Filadelfija je izgubila od Atlante (122:130), a Boban Marjanović je za 17 minuta postigao osam poena, uz četiri asistencije i osam skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari