Jokić trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu Denveru 1Foto: AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je ponovo potvrdio klasu. Vratio se na teren posle meča pauze zbog povrede ruke i odmah zablistao u punom sjaju. Dvostruki uzastopni MVP doneo je pobedu Denver Nagetsima protiv Orlando Medžika u NBA karavanu 119:116 trojkom na dve desetinke pre kraja meča.

Poveo je Džamal Marej poslednji napad za trenutno vodeći tim Zapada na 15 sekundi do kraja. Dodao je loptu Jokić, koji je uspeo da se baci unazad i iz teške pozicije pogodio trojku za šestu vezanu pobedu Denvera, osmu u poslednjih devet utakmica.

Srpski as je utakmicu završio sa 12. tripl dablom u sezoni. Imao je 17 poena, uz šut iz igre 8/11, a zanimljivo je da je trojke pre odlučujućeg pogotka, gađao 0/3. Nikola je utakmicu završio i sa 14 asistencija i 10 skokova, prenosi N1.

Nije delovalo da će meč ući u uzbudljivu završnicu jer je Denver na poluvremenu imao 15 poena razlike 69:54. Bila je to najveća prednost tima iz Kolorada.

Međutim, Orlando je u nastavku zaigrao mnogo bolje i postepeno smanjivao prednost rivala. Na minut i osam sekundi pre kraja čak su i vodili 115:112. Gordon je sa četiri vezana poena doneo Denveru minimalnih 116:115, a onda je Fulc pogodio jedno bacanje za izjednačenje. Usledio je spektakularan koš Jokića za pobedu.

Najefikasniji u Denveru bio je Gordon sa 25 poena, dok je Džamal Marej brojao do 18. Kod Medžika su se istakli Fulc sa 20, Vagner sa 19 i prvi pik sa prošlogodišnje drafta Bankero sa 18 poena.

Nagetsi u noći između utorka i srede dočekuje Portland Trejl Blejzerse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari