Jokić ubacio 40 poena u pobedi Denvera nad Portlandom 1Foto: FoNet AP

Možda na osnovu glasova navijača neće pronaći mesto na predstojećem Ol-staru, ali bi zato treneri u Zapadnoj konferenciji morali da Nikolu Jokića uvrste među dvanaestoricu najboljih.

Srpski as je protiv Blejzersa bio nadomak četvrtog tripl dabla u januaru, ali je sa 40 poena došao na poen od rekorda karijere koji je ostvario protiv NJujork Niksa prethodne takmičarske godine. Denver je posle iznenađujućeg poraza od Finiksa, nastavio pobedonosnu misiju zauzimanja prvog mesta u Zapadnoj konferenciji pred plej-of (116:113).

Jokić je bio impresivan protiv Portlanda koji je u Pepsi centar došao u seriji od četiri vezane pobede. Jusuf Nurkić jednostavno nije znao šta ga je snašlo; Jokić se naprosto šalio sa bivšim saigračem, koji je upravo zbog Somborca i zatražio trejd u Blejzerse. Nekadašnji košarkaš Mege završio je meč šutirajući 15/23 iz igre, od toga trojke 4/7 . Srpski centar bio je izuzetan u samoj završnici meča, kod rezultata 102:102 ubacio je čak osam od poslednjih deset poena Nagetsa. Jokića je jedan poen na ovoj utakmici delio od rekorda karijere, koji je postavio prošle sezone. Morao je da se zadovolji rekordom za aktuelnu 2018/19, pošto je za poen nadmašio svoj učinak iz duela sa Šarlotom (39 poena) odigranog 5. januara. Denver i dalje ima najbolji skor u Zapadnoj konferenciji (29-13), dok su „ratnici“ doživeli jedan poraz više.

Publika u Dalasu videla je zanimljiv obračun „rukija“ Luke Dončića (26p, 6sk, 5as) i Stefa Karija (48p, 6sk, 5as, 2blk), a trijumfovali su gostujući Voriorsi – 114:119. Dončić je sa pet trojki iz 10 pokušaja bio na izuzetno visokom nivou, ali je Kari još jednom dokazao da je vanserijski šuter. Šutnuo je za tri poena 19 puta i čak 11 puta bio precizan (protiv Vašingtona je 24. oktobra šutirao 11/16)! Svoju poslednju trojku ubacio je pri nerešenom rezultatu, 114:114, dok su Mavsi u završnici šutirali 0/8 iz igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari