Jokićev mesec iz snova 1Foto:Starsport

Nikola Jokić zablistao je tokom februara – zabeležio je četiri tripl-dabla, među kojima je i onaj protiv Milvoki Baksa kada je do dvocifrenog učinka u tri kategorije stigao za samo 14 minuta i 33 sekunde, što je rekord lige.

Postizao je ključne koševe u pobedama svoje ekipe protiv favorita, i zauzeo mesto lidera tima koji je u februaru imao sedam trijumfa i tri poraza. Srpski košarkaš proteklog meseca beležio je u proseku 21,8 poena, 11,3 skoka, odnosno devet asistencija, uz šut iz igre od 55 odsto. Po učinku bolji od njega bili su samo Rasel Vestbruk i Lebron Džejms, koji je proglašen za igrača meseca, a koji su imali prosečan tripl-dabl.

Na nivou cele sezone Jokićeve brojke za sada izgledaju ovako -16,9 poena, 10,5 uhvaćenih lopti, i šest asistencija. Upravo po broju uspešnih dodavanja koja su se često nalazila među najlepšim potezima u Ligi košarkaš iz Sombora se izdvaja. U poslednjih pola veka nijedan centar u NBA nije imao toliko asistencija po meču. Poslednji koji je napravio sličan podvig bio je Vilt Čemberlen, zabeleživši u sezoni 1967/68. 8,6 dodavanja.

I pored sjajnih rezultata u februaru ono što pomalo brine jeste Jokićev učinak u poslednje dve utakmice, odnosno od povratka oporavljenog Pola Milsapa u tim, s obzirom da je u pobedama Nagetsa nad Memfisom i Klivlendom učestvovao sa jednocifrenim brojem poena. Ipak, trener Majk Meloun ističe da se napad njegove ekipe vrti oko srpskog igrača.

– Nikola je i dalje ključan u našem napadu. Ne želim da on pomisli da se nalazi iza nekoga u timu. Želim da više šutira i bude agresivniji – kazao je Meloun.

Denver je trenutno osmi sa skorom 35-28, odnosno jednim trijumfom više od devetoplasiranih LA Klipersa. U naredne dve nedelje Nagetse uglavnom očekuju susreti sa slabijim timovima, te prilika da se još više primaknu doigravanju.

 

Neverovatno veče Lilarda

Između ponedeljka i utorka odigrano je sedam utakmica, a najbolje veče imali su Bogdan Bogdanović, koji je u pobedi Indijane nad Milvokijem (92:89) izjednačio svoj rekord sezone (29p, 4sk, 3as, 2ul), Demijana Lilarda, sa neverovatnih 39 poena, uključujući četiri uzastopne trojke u poslednjih četiri minuta igre, šest asistencija i pet skokova, u trijumfu Portlanda protiv LA Lejkersa (103:108), kao i Lebron Džejms, koji je predvodio Klivlend u pobedi protiv Detroita (112:90) sa 31 poenom i po sedam skokova i asistencija,. Prethodne noći slavili su i Majami protiv Finiksa (125:103), Boston protiv Čikaga (89:105), Sparsi u duelu sa Memfisom (100:98), kao i Juta u utakmici sa Orlandom (94:80).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari