Jokićevih 29 poena nedovoljno, Portland izborio majstoricu 1Foto:Beta/AP/Tomhas Boyd

Košarkaši Portlanda pobedili su u noći između četvrtka i petka Denver sa 119:108 i tako izjednačili na 3:3 u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Portland je do pobede vodio Demijan Lilard sa 32 poena, od kojih je 17 postigao u trećoj četvrtini, Si Džej Mekalum je dodao 30, a Rodni Hud 25 poena.

U redovima Nagetsa ponovo je najbolji bio Nikola Jokić koji je za 37 minuta na terenu ubacio 29 poena, uz 12 skokova i osam asistencija. Džamal Marej je dodao 24 poena uz deset skokova, dok je Pol Milsap utakmicu završio sa 17 postignutih poena.

Nagetsi se sada vraćaju kući i pokušaće u noći između nedelje i ponedeljka da slave u majstorici i izbore prvo finale konferencije od 2009. godine.

Pobednik ovog duela u finalu Zapada će igrati protiv boljeg iz serije Golden stejt – Hjuston. Voriorsi vode sa 3:2, a naredni meč na programu je u noći izmedju petka i subote.

Sedmi meč odlučiće i pobednika polufinala Istoka između Filadelfije i Toronta, pošto su Siksersi slavili prošle noći sa 112:101.

Cela startna petorka Filadelfije imala je dvocifren učinak, a predvodili su je Džimi Batler sa 25 i Ben Simons sa 21 poenom. Džoel Embid je dodao 17, Tobajas Heris 16, a Džej Džej Redik 11 poena.

Srpski centar Boban Marjanović je na terenu proveo sedam minuta i za to vreme je ubacio dva poena.

U redovima Toronta najbolji je bio Kavaj Lenard sa 29 poena i 12 skokova, Paskal Siakam je dodao 21, a Kajl Lauri 13 poena.

Odlučujući, sedmi meč igra se u Torontu u noći između nedelje i ponedeljka, a pobednika ove serije u finalu Istoka čeka Milvoki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari