Još jedan „meč sezone“ za crno-bele 1Danilo Pantić Foto: Miroslav Todorovic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana igraju večeras (18.45) na svom stadionu meč poslednjeg kola grupne faze Lige konferencija protiv Anortozisa. Posle remija sa Gentom i poraza od Flore, crno-beli su došli u situaciju da u poslednjoj utakmici odlučuju o plasmanu u eliminacionu fazu, pa im je neophodan bod u duelu sa Kipranima da bi ostali na drugom mestu u Grupi B.

Partizan je takmičenje u prvom izdanju Lige konferencija počeo sa dve pobede, ali je u naredne tri utakmice osvojio samo bod i tako sebe doveo u situaciju da ponovo igra „meč sezone“.

U prvom meču na Kipru ekipa Aleksandra Stanojevića pobedila je sa 2:0, ali je u međuvremenu zbog povreda ostala bez nekoliko bitnih igrača, dok su Kiprani podigli formu u odnosu na duel koji je odigran u septembru.

– U fudbalu je uvek naredna utakmica najvažnija, ali ovu možemo zaista da okarakterišemo kao najvažniju, jer direktno odlučuje o poretku i vodi nas u proleće. Svi znamo šta ova utakmica nosi i koliki je njen značaj, bitna je za sve nas iz hiljadu razloga- izjavio je Aleksandar Stanojević.

On je dodao da ne razmišlja o tome da je crno-belima dovoljan bod iz ovog duela i da će njegov tim ići na pobedu.

– O tome da nam je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu, do tada da nam je potrebna pobeda. Ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru. Probaćemo da igramo kao i do sada, imamo i plan B, ako treba da jurimo rezultat. Nama je svaka utakmica moranje, kada je bila eliminaciona igrali smo najbolje, karakter je bio izuzetan. To mi daje samopouzdanje, da to možemo da ponovimo.

Trener Partizana osvrnuo se i na večerašnjeg rivala, koji je u prethodnom kolu na svom terenu napravio veliko iznenađenje i pobedio Gent (1:0).

– Anortozis je nepredvidiva ekipa, mogu da iznenade. Rotiraju dosta igrača, znamo samo da štoper nema pravo igranja zbog kartona. Igraju rasterećemo u gostima i siguran sam da će rizikovati. Utakmica traje 90 minuta i možete dati gol tada i pobediti.

U prethodnih mesec dana crno-beli su ostali bez nekoliko prvotimaca, a za večerašnji meč neizvestan je i nastup Danila Pantića.

– Pantić je izuzetno važan za ekipu, u odličnoj je formi cele sezone i to je veliki hendikep, jer trojica nosilaca igre već nisu sa nama. I Šćekić ima problema sa povredom. Verujem u sve igrače i nemam problem da pružim šansu onima koji dobro igraju, bez obzira da li imaju iskustva ili ne, pa će Lazar Pavlović konkurisati za mesto u timu. Mladi fudbaleri su u dobroj formi. Jović već duže vreme igra dobro i nameće se.

Eventualnom pobedom Partizan bi bitno popravio šanse da srpski klubovi imaju dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

– Naravno da bi to puno značilo, ali neka svako uradi svoj deo posla, pa potom, kad se sve završi, možemo da pričamo o tome. U ovom trenutku zaista ne razmišljam šta će biti za dve godine. Prvo gledamo klub, naše navijače, pa širu sliku. Uspeh koji je ostvarila reprezentacija svakako nam daje impuls da i mi pružimo doprinos – rekao je trener crno-belih.

Jojić: Od nas sve zavisi

Vezni fudbaler Partizana Miloš Jojić tvrdi da su igrači crno-belih navikli na pritisak pred bitne utakmice.

– Izborili smo se da sami odlučujemo o prolasku. Spremni očekujemo duel pred našim navijačima i nadamo se da ćemo se svi zajedno radovati. U Partizanu se od malena očekuju samo pobede i sve dugo je, praktično, neuspeh. Navikli smo se na taj pritisak i dobro se nosimo sa tim. Ne razmišljam o rivalu. Fokusiran sam na nas i na naš kvalitet. Ukoliko budemo pravi sve će od nas zavisiti. Navijači su dragoceni faktor i pozivam ih da nas podrže u što većem broju– rekao je Jojić.

Grupa B

Partizan – Anortozis           18.45

Gent – Flora 18.45

Gent             5          3          1          1          10

Partizan      5          2          1          2          7

Flora            5          1          2          2          5

Anortozis    5          1          2          2          5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari