Još jedan "pokušaj" sa Pešićem 1Svetislav Pešić Foto: Starsport

Bilo je jasno, praktično od momenta kada se košarkaška reprezentacije Srbije nije kvalifikovala za Olimpijske igre u Tokiju, da je Igor Kokoškov izgubio poverenje vodećih ljudi u Košarkaškom savezu Srbije.

Niko se posle doživljenog debakla do danas nije oglasio iz Sazonove 83 na Vračaru, pustivši nečinjenjem Kokoškova niz vodu. Još kada se srpski stručnjak opredelio da napusti Fenerbahče i vrati se u Ameriku kao član stručnog štaba Dalas Maveriksa, postalo je jasno da će reprezentacija Srbije dobiti novog selektora. U nemanju boljih rešenja, prevashodno iz razloga jer nova lica ne dobijaju klupsku podršku ili brzo budu potrošena, Svetislav Pešić ispostavio se kao jedina moguća opcija iza čijeg lika i dela će se bezbolno sakriti Predrag Danilović i njegovi saradnici.

Zvanične potvrde još uvek nema, niti zahvalnosti za prethodni rad i požrtvovanost Igora Kokoškova (on i njegovi saradnici uopšte nisu bili pozvani na razgovor u Savezu nakon poraza od Italije) međutim Sportklub je poslednji koji tvrdi da će se popularni Kari vratiti na poziciju na kojoj je 2001. i 2002. sa reprezentacijom tadašnje SR Jugoslavije pokorio Evropu i svet. Uprkos godinama (72), Pešić je od odlaska iz Barselone bio slobodan trener bez angažmana. U novembru se igra prvi prozor, a Srbija 25. novembra dočekuje Letoniju. Tri dana kasnije sledi gostovanje Slovačkoj. U grupi A još igra i Belgija, a plasman u drugi krug kvalifikacija obezbediće tri najbolje selekcije.

Pešić bi morao da se suoči sa činjenicama da mu se neće redovno odazivati igrači koji nastupaju u Evroligi i Evrokupu; mogućnost sa poklapanjem termina biće velika.

Demanti za demantijem

I kad su se pre skoro tri meseca pojavila prva nagađanja da će Pešić doći na reprezentativnu klupu, proslavljeni stručnjak je negirao da je ikakvih razgovora o tome bilo, naglašavajući da je uvek spreman da pomogne srpskoj košarci ali u nekom drugom svojstvu. Od tada su se po medijima pojavljivale i nove „ekskluzive“ da je Pešić ipak pristao što je takođe manje ii više eksplicitno demantovano.

Najnovije priče nagoveštavaju da još nisu usaglašeni Paešićevi zahtevi, ne u vezi sa novcem, već sa stručnim štabom koji bi on formirao oko sebe.

–  Mene stvarno zanima ko pušta takve vesti u Srbiji, kao ovo za mene. Stvarno mi nisu jasni. Verovatno to rade oni koji se samo bore da što brže nešto objave, budu prvi, a ostalo… Ne bih stvarno da komentarišem. Pitate me šta radim – odmaram se u Marbelji, a šta bih drugo – rezignirano je delovao Pešić u poslednjoj izjavi za Sportklub.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari