Još jedan poraz Partizana, u ABA ligi lošu igru kaznila Cedevita Olimpija 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ponovo su košarkaši crno-belih igrali neizvesnu završnicu i opet su izašli kao gubitnici.

Velika rezultatska kriza Partizana nikako da stane. Izabranici Željka Obradovića su na gostovanje Cedevita Olimpiji otišli s pet poraza u poslednjih šest mečeva u oba tekuća takmičenja i umesto da promene crnu statistiku vraćaju se spuštenih glava iz Ljubljane – 77:74.

Crvena zvezda im je prethodno uskratila slavlje u prvom večitom derbiju u Evroligi, a sada je i slovenačka ekipa, u 10. kolu regionalne ABA lige, razgolitila sve sive zone i crne rupe u igri, psihologiji i sastavu izabranika Željka Obradovića, pa Lesor i društvo sada imaju skor 8-2 u takmičenju na Jadranu.

Bila je to neizvesna utakmica sa domaćinom u češćem vođstvu, s tim da ta razlika ni u jednom trenutku nije bila veća od sedam poena. Partizan je posle trojke Ledeja na startu poslednjeg kvartala došao do prednosti, a posle poena kapitena Kevina Pantera imao je solidan plus – 72:68, nešto više od četiri i po minuta do kraja zadnje četvrttine.

Međutim, u poslednji minut Ljubljančani su ušli sa vođstvom 75:72, posle poena koje je postigao Jogi Ferel. Na 15 sekundi do kraja beogradski tim je posle dobre odbrane imao napad za produžetak ili pobedu, ali fauliran je Matijas Lesor, koji je pogodio jedno slobodno bacanje. Sa druge strane faulirani Džošua Adams iskoristio je oba šuta oba sa linije slobodnih bacanja i stavio tačku na susret.

Najefikasniji u Partizanu bio je Dante Egzum, pošto je Australijanac ubacio 24 poena (7/11 iz igre, 6/7 penali), uz 6 asistencija, 3 skoka, ali i 5 izgubljenih lopti. Janis Papapetru dodao je 17 poena (6/9 iz igre, 2/2 penali), 4plus  skoka i 2 asistencije. Matijas Lesor je imao 9 poena i 5 skokova, a 9 poena postigao je i zamenik kapitena Danilo Anđušić.

Manju minutažu nego inače imali su Keivn Panter i Zek Ledej, pa je kapiten ekipe završio utakmicu sa samo 2 poena (1/6 iz igre) za 21 minut, a krilni centar sa 7 poena (2/7 iz igre) za 23 minuta u igri. Jam Madar je odigrao svega tri minuta i nije se upisao u strelce, a Vladimir Brodzijanski dva minuta, tokom kojih nije šutnuo na koš.

Crno-bele sada očekuje duplo kolo u Evroligi. Već u utorak, 13. decembra, od 20 časova idu na noge Asvelu, a u petak od 20.30 u „Štark areni“ će dočekati aktuelnog kontinentalnog šampiona Anadolu Efes.

Idući duel u ABA ligi Obradovićev tim igra 19. decembra, kada će na svom parketu odmeriti sa gradskim rivalom FMP-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari