Još jedna "meč-lopta" 1Foto: STARSPORT

Osokoljeni ubedljivom pobedom nad Trentom u prvom meču Top 16 faze Evrokupa, košarkaši Partizana otputovali su u Podgoricu, gde ih očekuje meč sa ekipom Budućnosti (18.00).

Crno-beli u ABA ligi više nemaju prava na grešku, sa čak sedam poraza daleko su ispod „crte“ za plej-of i preostaje im samo da urade ono što je do njih, da pobeđuju i nadaju se da će im i drugi rezultati ići naruku.

Prvu utakmicu u Beogradu Podgoričani su dobili posle produžetka trojkom Danila Nikolića u poslednjoj sekundi (99:101).

Uz Mornar i Crvenu zvezdu, Budućnost ima samo dva poraza i jasne su ambicije da se osvoji sam vrh tabele pred plej-of.

Trener crno-belih Sašo Filipovski svestan je snage rivala i „recepta“ za uspeh.

„Radi se o odličnoj ekipi, koja je dobro vođena i selektovana. Jezgro je već godinama zajedno. Ivanović i Kobs su kreatori koji mogu da prodiru, da šutnu. Imaju četvorke sa šutom, igraju brzo, znaju da povuku kontranapade. Čeka nas veliki izazov i teška utakmica. Moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, konstantno, jer šut nekad možeš da pogodiš, a nekada ne. Treba da odigramo timski u napadu, da se tražimo, da lopta ide, da hrabro uzimamo otvorene šuteve“, rekao je Filipovski.

S druge strane i Budućnost je odlično počela drugu fazu Evrokupa, ubedljivo je savladan Burg inače koban za Partizan u prvoj fazi.

Trener Podgoričana Petar Mijović rekao je da goste očekuju uz respekt.

„Neće nas zavarati pozicija Partizana na tabeli i rezultati u prethodnom periodu, posebno na gostovanjima. Kvalitet njihovog tima i stručnog štaba je mnogo veći i toga smo svesni. To će kod nas da probudi maksimalnu pozornost, utakmica je značajna i za nas i njih. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka u delu odgovornosti, intenziteta i koncentracije i da će to biti preduslov da dobijemo“, rekao je Mijović.

Stiven Grej u Igokei

Stiven Grej novi je igrač Igokee. Američki bek šuter stigao je iz grčkog Peristerija, a igrao je i u Francuskoj za Gravelin i Dižon. Bio je najbolji strelac prvenstva Francuske i nekoliko puta izabran u najbolji tim prvenstva Grčke. Ove sezone je imao sjajan učinak u FIBA Ligi šampiona gde je postizao 21,4 poena po utakmici, a bio je proglašen i za najkorisnijeg košarkaša u tom takmičenju za oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari