Bogdanovićevo furiozno prvo poluvreme, ali drugo nije bilo za hvalu 1Foto: AP/Lynne Sladky

Kako je Bogdan Bogdanović krenuo u Atlantinoj utakmici u gostima protiv Majamija, izgledalo je da će i da nadmaši lični rekord po broju poena (40), koji je postavio pre dve nedelje kada je u Džordžiji igrao šampion NBA Denver s Nikolom Jokićem.

Za nešto više od 16 minuta na parketu, a opet je ubačen kao prva izmena, dao je 20 poena (treći put ove sezone tako za poluvreme, na meču rekorda 16+24). Imao je šest trojki iz devet pokušaja. Bio je najefikasniji u prvom delu meča.

Već tada je nastavio seriju sa po najmanje 20 poena na sedam utakmica uzastopce (dve za to vreme propustio zbog povrede).

U šest utakmica uzastopno taj domet je dosegao kao rezerva, što je u analima Atlante pošlo za rukom samo Džamalu Krafordu potkraj 2010. i početkom 2011.

Bogdanović je uvećao svoj niz sa po najmanje jednom trojkom na 37 uzastopnih utakmica (lični rekord mu je 38 2021/22), a sa po najmanje dve na 21 meč uzastopce, što je najduže trenutno u NBA.

U nastavku je posustao.

Dao je samo tri poena, uz očajni šut za trojku 0-9.

Majami je pobedio sa 122:113.

U Atlantinom timu najefikasniji je bio Trej Jang. Postigao je 30 poena, a imao je i 13 asistencija, što mu je šesta utakmica uzastopno s najmanje 30+10.

Takvu je seriju imao i čuveni Oskar Robertson 1964, a njemu pripada i rekordna od sedam 1964/65.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari