Još jednom - Hečer 1Foto: Karpoš Sokoli

Košarkaši Partizana savladali su Karpoš Sokole 84:77 (22:20, 20:21, 20:20, 22:16), zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi i priključili se Zvezdi i Budućnosti na čelu tabele.

Domaćini su, kao i druga skopska ekipa MZT, na samom začelju bez pobede.

Crno-beli su do pobede stigli mnogo teže nego što se na osnovu svega što su ove dve ekipe do sada prrikazale očekivalo, domaći su, s druge strane, pružili najbolju partiju. Meč je rešen u drugoj polovini poslednje četvrtine kad dve trojke pogađa Ratkovica, jednu dodaje Marinković i crno-beli stižu do pet poena prednosti (75:70). Nakon toga Hečer, još jednom igrač utakmice, sa dve trojke i asistencijom za zakucavanje Majstorovića dodatno povećava prednost crno-belih na nedostižnih +9 (82:73).

Hečer je postigao 21 poen za svega 26 minuta na parketu, od toga čak 16 u prvom poluvremenu. Pogodio je svih pet šuteva za dva poena i tri od šest za tri, ali je u drugom delu većinu vremena proveo na klupi. U nastavku su se razigrali Veličković sa 13 poena, 7 skokova i 4 asistencije i Ratkovica sa 12 poena.

Kod domaćih su čak petorica igrača imali dvocifren učinak, najefikasniji sa po 15 poena su bili Zeković i Dragan Labović, Peri je dao 14, Vrkić 11 i Duvnjak deset.
Karpošu je svirano 13 faulova manje od Partizana, domaći su šutnuli čak 17 slobodnih bacanja više, ali su crno-beli to kompenzovali sa čak 18 skokova više.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Union Olimpiju u nedelju (17h), dok Karpoš gostuje Ciboni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari