Jovana Preković evropski prvak u karateu 1

Jovana Preković i njen trener Roksanda Atanasov su postigle ogroman uspeh za Srpski karate sport i državu Srbiju osvojivši zlatnu medalju na seniorskom prvenstvu Evrope koje se održava u Turskoj.

Jovana je veoma sigurno vodila sve mečeve  i u pohodu do finala pobedila je Vass Melinda (Mađarska), Gataullina Nailya (Rusija) i Maksimović Jelenu (Crna Gora), a u borbi za finale pobedila je i reprezentativku zemlje domaćina Turske Coban Merve (Turska).

U finalnom meču Jovana se susrela sa do danas aktuelnom prvakinjom Evrope i srebrnom sa prvenstva sveta Ignace Lucie (Francuska). Meč u kojem je bilo mnogo napetosti, želje i fenomenalnog karatea je završen onako kako su Jovana i njen trener Roksanda Atanasov zamislili pre nego su otišli put Turske, a to je pobedom Jovane Preković rezultatom 4:2.

Tako je Jovana Preković u Aranđelovac donela titulu seniorskog prvaka Evrope. Grad pod Bukuljom je tako ponovo postao centar evropskog ali i svetskog karatea jer će se Jovana Preković od danas na Svetskoj rang listi WKFa nalaziti na prvom mestu pa će tako i njena pozicija za osvajanje norme za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine biti odlična.

“Presrećna sam, ovo takmičenje je za mene psihički bilo veoma teško jer sam došla kao jedan od favorita za osvajanje neke od medalja. Ove godine sam bila stvarno dobra osvojila sam zlatnu ligu u Parizu bila sam treća na Svetskoj ligi u Roterdamu i evo danas i zlato na seniorskom prvenstva Evrope. Moj trener Roksanda Atanasov i ja smo zacrtale put ka Tokiju i ovo je samo jedna od stepenica na tom putu zato će me osvajanje zlatne medalja na Evropskom prvenstvu samo još više  motivisati da i na svim drugim takmičenjima budem još bolja. Želela bih da se ovim putem zahvalim mojim drugovima iz Karate kluba “Knjaz” iz Aranđelovca koji su trenirali sa mnom bodrili me i bili uvek tu kada je bilo najteže, mom treneru Roksandi, porodici, Opštini Aranđelovac, Karate federaciji Srbije ali i Vladi Republike Srbije čiji sam stipendista”, rekla je Jovana Preković nakon završenog finala.

Jovanin trener Roksanda Atanasov nije krila zadovoljstvo. “Ovo je još jedna potvrda Jovaninog vrhunskog kvaliteta ali i potvrda da smo na pravom putu. Odlično smo tempirale formu i bile smo potpuno spremne da ovde u turskoj osvojimo zlato. Naravno ovo je za nas samo početak naš cilj su Olimpijske igre u Tokiju i svi naši dalji planovi su usmereni samo na taj cilj. Hvala svima koji su navijali za nas, hvala mojoj porodici koja je tokom čitavog period priprema bila sa nama i naravno hvala svima u Srbiji koji su nas pratili i podržavali svih ovih dana u Turskoj”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari