Jović: Umorni smo, ali pobeđujemo 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Jedini strelac u meču sa Švedskom priznaje da ekipi nije lako da se nosi s junskim ciklusom obaveza.

U odsustvu Aleksandra Mitrovića (višak žutih kartona) i Dušana Vlahovića (povreda), Luka Jović povukao je teret realizacije u meču sa Švedskom. I dobro obavio posao, jer je njegov šut u zaustavnom vremenu prvog poluvremena doneo fudbalskoj reprezentaciji Srbije tri boda na terenu Švedske. Upskos tome što je umoran, kao i ostatak izabranika selektora Dragana Stojkovića.

„Duga sezona je iza nas, i još traje, momci su umorni. Istina, nisam igrao puno što je možda još veći problem nego mojih saigrača, ali moramo da se stegnemo i da izginemo za tri boda u Sloveniji“, priznao je špic madridskog Reala, koji ne može da se pohvali minutažom u redovima osvajača poslednje Lige šampiona.

Jović nije prvi izbor stručnog štaba, ali opravdao je poverenje i u Stokholmu i Beogradu, kada je bio jedan od strelaca u goleadi protiv Slovenije (4:1), a Orlovi su sa dva trijumfa nadoknadili poraz od Norveške na startu novog ciklusa Lige nacija (0:1).

„Drago mi je svakako zbog pogotka, drago zbog tri boda. Uspeli smo da vratimo ‘brejk’ posle poraza od Norveške. Igrali smo kao tim protiv čvrstog i organizovanog protivnika, išli smo na loptu 100%, a mogli smo još koji gol da damo. Dobro je što je ovaj jedan bio dovoljan za tri boda.“

Jović ne bi imao ništa protiv da zatrese mrežu i u revanšu sa Slovencima.

„Mogu da obećam da ću da dajem 100% svaki put, a nadam se da će sa tih 100% posle Bog da nagradi golom“, poručio je Luka Jović.

Utakmicu sa selekcijom bivše jugoslovenske republike Orlovi igraju 12. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari