Jug brani trofej 1

Ovog vikenda počinje jubilarno, deseto izdanje regionalne takmičenje u vaterpolu, sa 19 klubova iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, raspoređenih u A1 (10) i A2 ligu (devet), od kojih ukupno šest dolazi iz naše zemlje.

Prvo kolo, u subotu, otvara splitski derbi Jadran – Mornar, a dan kasnije na programu su i ostali mečevi jače grupe: Mladost (Zagreb) – Budva, Jug (Dubrovnik) – Jadran (Herceg Novi), Primorac (Kotor) – Partizan (Beograd) i Primorje (Rijeka) – POŠK (Split). Osim uvodnog duela (20.15) svi ostali su zakazani za 19 časova, a prvi favorit je aktuelni šampion dubrovački Jug.

Dok beogradski Partizan u A1 brani čast klupskog vaterpola zemlje sa najviše osvojenih velikih takmičenja u poslednjih pet godina, u A2 ima čak četiri tima iz Srbije. Tako će se u premijernom kolu odmeriti Valjevo – Kataro (Kotor), Vojvodina (Novi Sad) – Nais (Niš), Medveščak (Zagreb) – Crvena zvezda (Beograd) i Šabac – Solaris (Šibenik), dok je ovog puta slobodan Zadar 1952.

Ranije su u istom takmičenju nastupali i evropski i italijanski velikan Pro Reko i dva slovenačka kluba – Triglav i Branik, a pobedničke trofeje osvajali su Jug (3), Primorje (3), Jadran iz HN (2) i Pro Reko (1).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari