Jure Zdovc novi trener Žalgirisa 1

Pohvalili su se u Žalgirisu da su za ovu sezonu pripremili budžet od 10.100.000 evra, što je značajno uvećanje u odnosu na prošlosezonskih 6.800.000 evropskih novčanica, međutim izgleda da su u samom procesu sastavljanja ekipe napravili izvesne greške koje su, posle samo dva uvodna kola Evrolige, koštala posla Martina Šilera. Umesto austrijskog 38-godišnjeg stručnjaka, litvanskog velikana vodiće u nastavku sezone Jure Zdovc.

Doskorašnji trener Žalgiris otpušten je pet dana pred meč najboljeg litvanskog kluba sa Crvenom zvezdom u trećem kolu Evrolige.

Žalgiris je za novog šefa struke postavio slovenačkog trenera Jura Zdovca, koji je ekipu u Evroligi jedini put vodio dok je sedeo na klupi ljubljanske Olimpije, dakle još pre 10 godina.

Posle toga baš i nije imao posebno zapažene rezultate, iako je vodio Spartak iz Sankt Peterburga, reprezentaciju Slovenije, u dva navrata, turski Gazijantep, pa Cedevitu, Petrol Olimpiju i francuski Metropolitan.

Ipak, posle poraza na gostovanju kod ASVEL-a (76:88) i kod kuće protiv Zenita (64:70) direktor Žalgirisa Paulius Motiejunas je procenio da sa Šilerom više ne ide. Žalgiris uostalom nije pobedio ni na jednoj od pet pripremnih utakmica pred početak sezone, a muči se i na startu prvenstva Litvanije.

„Očigledno je da tim ne igra na nivou koji svi želimo. Svi moraju da preuzmu odgovornost. Nažalost, nismo mogli da trošimo dragoceno vreme, morali smo brzo da reagujemo. U ovih 15 meseci izvukli smo mnogo toga pozitivnog iz naše saradnje i želimo da se treneru Šileru zahvalimo na radu i posvećenosti”, rekao je Motiejunas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari