Jurohups: Partizan šesti favorit u EL, Zvezda na 11. mestu (VIDEO) 1foto: Srđan Stevanović/Starsport

Renomirani košarkaški portal Jurohups objavio je svoj „Power ranking“ pred start nove sezone Evrolige.

Kao najbolje pripremljen tim na startu sezone odabrali su branioca titule Real Madrid. Partizan je na deobi šeste pozicije, a Crvena zvezda na 11. mestu.

U kriterijum prilikom rangiranja ulaze: kvalitet sastava, „hemija“ među igračima, istorijski status kluba, dolasci i odlasci pred start nove sezone i predviđanja i ciljevi koji su pred klubovima.

Začelje je rezervisano i za prošlogodišnje „fenjeraše“ Albu, Asvel i Bajern. Zvezda će ugostiti upravo klub iz Liona u prvom kolu.

Tek nešto bolje su rangirani Valensija, Baskonija i Virtus na deobi 13. pozicije. Dvanaesti je Žalgiris, koji iz godine u godinu nadmašuje prvobitna predviđanja.

Zvezda zauzima 11. poziciju. Kao najveći kvalitet crveno-belih je naveden sam sastav tima i učinak u prelaznom roku. Tokom leta su se beogradskom klubu pridružili Miloš Teodosić, Šabaz Nejpir, Rokas Giedraitis, Adam Hanga, Majk Tobi i Nemanja Bjelica.

Top 10 „otvaraju“ Panatinaikos i Barselona na deobi devetog mesta. Šestu poziciju dele Fenerbahče, Partizan i Makabi. Izabranici Željka Obradovića u novu sezonu ulaze posle velikog razočaranja i famoznog poraza u majstoriji četvrfinalne serije od Reala. Crno-bele su u međuvremenu napustili Dante Egzum, Matijas Lesor, Jam Madar i Janis Papapetru, dok su pristigli Pi Džej Doužer (NBA), Mateuš Ponitka (Panatinaikos), Ognjen Jaramaz (Bajern), Frenk Kaminski (NBA).

Na petom mestu je Efes, a bolji od turske ekipe kroz prizmu Jurohupsa jesu samo četvrtoplasirana Olimpija iz Milana, treći Olimpijakos, drugoplasirani Monako i branilac trona Real.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari