Juventus daje Kostiću 2,5 miliona evra godišnje 1 EPA-EFE/NEIL HALL

Reprezentativac Srbije pristao da se priključi Dušanu Vlahoviću u italijanskom velikanu.

Nemački Sport 1, odnosno njegov poslovično informisani novinar Patrik Berger, došao je do saznanja da je Filip Kostić utanačio svoje uslove transfera iz Ajntrahta u Juventus ovog leta.

Zvanično najbolji igrač poslednje Evrope odbio je nedavno novi i bogatiji ugovor Ajntrahta, odlučivši da prihvati ponudu Stare dame i pređe u Torino za godišnju zaradu od 2.500.000 neto u naredne tri sezone.

Klubu iz Ajntrahta u interesu je da pristane na odlazak krilnog veziste, koji ga je zadužio asistencijama i golovima, ali još nije našao zajednički jezik sa budućim poslodavcima Kragujevčanina, jer oni traže 20 miliona, a ovi nude 12,5 miliona evra.

Što ne znači da se već nareednih dana neće naći na pola puta, odnosno sklopiti posao za 17, 18 miliona evra i razmeniti fudbalera koji je prošle sezone dao (ukupno) sedam golova na (zbirno) 45 mečeva prvenstva Nemačke i osvojenog UEFA takmičenja, a još 15 namestio saigračima.

Kostić je u Ajntraht stigao 2018. godine i za kratko vreme postao kluopska ikona, a pre toga je karijeru izgradio u Radničkom iz Kragujevca, Groningenu i Hamburgu.

Pre, zimus dovedenog centarfora Dušana Vlahovića, od srpskih fudbalera za Juventus su još igrali Vladimir Jugović, Zoran Mirković, Darko Kovačević, Ivan Ergić (nije odigrao takmičarski meč) i Miloš Krasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari