Juventus ne ide u Top 16 Lige šampiona, a Alegri filozofira : Da bes pretvorimo u energiju 1EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Italijanski stručnjak smatra da ne treba zabiti glavu u pesak posle kobnog meča u Lisabonu.

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da ekipa posle ubedljivog poraza od Benfike mora da se fizički i mentalno oporavi, kao i da „bes“ pretvore u pozitivnu energiju.

„Nakon što smo došli do 1:1, meč je mogao da bude i drugačiji, ali smo onda napravili penal koji nismo smeli. Sada moramo da obnovimo fizičku i pre svega mentalnu energiju, kako bismo završili na najbolji mogući način pre pauze. Moramo da vidimo šta se dogodilo i da pretvorimo bes u pozitivnu energiju“, rekao je noćas Alegri, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Benfike pobedili su u utorak u Lisabonu ekipu Juventusa sa 4:3, u utakmici petog kola Grupe H Lige šampiona.

Benfika je tom pobedom osigurala plasman u osminu finala Lige šampiona, a Juventus će se u poslednjem kolu boriti za plasman u nokaut fazu Lige Evropa.

Alegri je dodao da je Benfika igrala veoma brzo na početku, a da je njegov tim u drugom poluvremenu pokazao kvalitet.

„U drugom poluvremenu smo pokazali za šta smo sposobni, ali tada smo već gubili. Sada moramo da prebolimo eliminaciju koja boli, pa da razmišljamo o prvenstvu i sledeće srede moramo da obezbedimo plasman u Ligu Evropa. Voleli bismo da sledeće srede igramo drugačiju vrstu meča. Mladi koji su igrali počinju da stiču iskustvo, imaju entuzijazam i nema straha, ovo je dobro za nas“, zaključio je Alegri.

Na tabeli Grupe H Pari Sen Žermen i Benfika imaju po 11 bodova, dok će se za Ligu Evropa boriti Juventus i Makabi iz Haife, koji imaju po tri boda.

U poslednjem kolu Juventus dočekuje PSŽ, dok Benfika gostuje Makabiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari