„Juventusu ne preti selidba u Seriju B“ 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Najtrofejniji italijanski klub Juventus trenutno je usred ozbiljne istrage oko finansijskih malverzacija. Očekuje se sigurno ozbiljna kazna, ali još se ne zna kakva.

Svakakve su opcije u opticaju. Od jače finansijske kazne, do mogućeg izbacivanja u niži rang. Ipak, bivši tužilac koji se bavio sportskim pravom Luiđi de Fiki ne očekuje tako drakonsku kaznu, piše Sport Klub.

– Juventus je u opasnosti što se tiče sportskog pravosudnog sistema. Bez sumnje rizikuju bodovnu kaznu, ali iz onoga što sam pročitao o dokazima, mislim da to neće dovesti do izbacivanja u niži rang. Jedan od osnovnih kriterijuma za takvu sankciju je da li je to delo imalo uticaja na rezultate na samom terenu, a po ovome što vidimo, to nije slučaj – rekao je De Fiki.

Torinska Stara dama bila je izbačena u Seriju B 2006. Tada je osuđena zbog trgovine uticajem i nameštanja rezultata. Sada je, bar u ovom trenutku, na dnevnom redu slučaj oko finansijskih malverzacija. Konkretno oko lažiranju finansijskih knjiga, kao i plata za vreme pandemije, koje su zvanično bile umanjene, a u stvarnosti postoje ozbiljne indicije, pa i dokazi, da je razlika uplaćivana fudbalerima „na ruke.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari