Kako će se gledati Superliga: Poznato ime platforme koja bi bila besplatna 1Foto:Pixabay/ RonPorter

A22 Sports Management, firma osnovana za razvoj Superlige, izdala je opsežno saopštenje u kojem detaljno opisuje kako će izgledati sve ono što okružuje takmičenje budućnosti.

Među podacima koji su otkriveni, posebno se ističe jedan: kako će Superliga biti dostupna na televiziji.

Tekst precizira da će biti stvorena „nova i inovativna platforma za digitalno strimovanje kako biste mogli gledati sve utakmice uživo i besplatno“.

Njeno ime će biti Unify, a saopštenje objašnjava da će „demokratizovati pristup uživo fudbalu“.

Osim samih utakmica, Unify će takođe emitovati „istaknute trenutke, analize i informacije o mečevima, specifičan sadržaj svakog kluba i mnoge druge interaktivne opcije“.

Superliga za žene takođe bi se gledala putem ove platforme. Ako, prema saopštenju, platforma bude besplatna, trebalo bi da ima prihode s druge strane, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Kako navode, takmičenje će generisati prihode putem oglašavanja, premium pretplata, sponzorstava i interaktivnih usluga.

Bernd Rajhart, izvršni direktor A22, ovako objašnjava svoj stav o besplatnosti platforme.

„Fudbal je sport svih nas. Navijači trenutno moraju plaćati mnogo preskupih pretplata i potrebne su nove ideje. Druge opcije zabave stalno unapređuju svoje ponude sadržaja, a fudbal treba inovativne ideje da privuče navijače, posebno mlade. Želimo da ovaj jedinstveni i spektakularni turnir dovedemo do svih navijača širom sveta. Želimo da im omogućimo pristup najboljim utakmicama i inovativnom iskustvu na najlakši način. Razmišljajući o navijačima, tako ćemo ojačati položaj fudbala kao jedinog stvarno globalnog sporta.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari