Kako pobediti i odmoriti igrače 1foto: Starsport

Utakmicama 4. kola sutra nastavlja se Superliga, a derbi ove runde najjačeg fudbalskog takmičenja u Srbiji biće duel na stadionu „Rajko Mitić“ u kojem se sastaju Crvena zvezda i Napredak iz Kruševca, timovi koji zauzimaju treće, odnosno četvrto mesto na tabeli.

Utakmicama 4. kola sutra nastavlja se Superliga, a derbi ove runde najjačeg fudbalskog takmičenja u Srbiji biće duel na stadionu „Rajko Mitić“ u kojem se sastaju Crvena zvezda i Napredak iz Kruševca, timovi koji zauzimaju treće, odnosno četvrto mesto na tabeli.

Od ostalih duela najzanimljiviji je onaj u Novom Pazaru gde domaćin dočekuje Partizan. Crno-beli u dosadašnjem toku prvenstva imaju maksimalan učinak od tri pobede, ali je ovo gostovanje po tradiciji jedno od najtežih i, naročito u poslednjih nekoliko godina, Partizan je u Novom Pazaru gubio bodove.

Šampion Srbije je u utorak igrao meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv moldavskog Šerifa, a samo tri dana kasnije očekuje ga meč u domaćem šampionatu i to protiv ekipe koja je prikazala dobru formu u prva tri kola.

Kruševljani su na svom stadionu pobedili Radnički 1923 i Kolubaru, dok su na gostovanju u Nišu izgubili od Radničkog.

Najavljujući utakmicu protiv šampiona Srbije trener Kruševljana Milan Đuričić istakao je da će to biti dobra prilika da se uveri u trenutne mogućnosti svoje ekipe, pre svega zbog činjenice da neće moći da računa na pet prvotimaca.

– Učinićemo sve da odigramo maksimalno dobro, a i ukoliko izgubimo, nismo mnogo izgubili. Fali nam dosta igrača. Sada ne može da brani golman Vasiljević, koji je pozajmljen iz Crvene zvezde i takav je dogovor klubova. Kerkez je na putu oporavka i verovatno će biti spreman za utakmicu sa Lučancima. Nedostaju nam i dalje Pantić, Milovanović i Stevanović, ali očekujem da se vrati Mršić i tu bi malo više dobili na skoku. U svakom slučaju, imamo utakmicu u kojoj treba da se izmerimo i u jednoj lepoj atmosferi se predstavimo na najbolji način. I verujem da će tako biti – rekao je Ðuričić.

Defanzivac Napretka Jovan Marinković rekao je da o Crvenoj zvezdi nije potrebno trošiti puno reči, već se fokusirati isključivo na sopstvenu igru.

– Gledamo sebe, spremamo se, radili smo analizu protivnika i znamo koje su naše prednosti na toj utakmici. Pokušaćemo da iskoristimo neke njihove mane kako bi došli do povoljnog rezultata i vratili se kući zadovoljni – kazao je Marinković.

S druge strane, Zvezda je remizirala u prvom kolu na svom stadionu protiv Vojvodine (0:0), a zatim izborila dve rutinske pobede, protiv Mladosti (1:0) i Spartaka (3:1).

Najveći problem treneru crveno-belih predstavlja činjenica da je zbog igranja kvalifikacija za Ligu šampiona prinuđen da u domaćem prvenstvu odmara najbolje igrače, pa se očekuje da će i protiv Napretka njegov tim nastupiti u kombinovanom sastavu.

Čelnici i stručni štab Zvezde pokušavaju da dodatno pojačaju tim pred nastavak kvalifikacija, zbog kojih su, kako se čini,mečevi u Superligi u drugom planu.

Zbog činjenice da Francuz Loi Dioni još uvek nije fizički spreman da na terenu provede svih 90 minuta u klubu pokušavaju da angažuju još jednog napadača.

Navodno, meta je Stefan Okaku Čuka, italijanski fudbaler koji je prošle sezone bio član Udinezea. Karijeru je počeo u Romi, za koju je odigrao 33 utakmice, ali je ugovor sa Rimljanima proveo kao pozajmljeni igrač u Modeni, Breši, Fulamu, Bariju i Parmi, čiji je član postao i po odlasku iz Rome. Pre nego što je došao u Udineze nastupao je i za Speciju, Sampdoriju, Anderleht i Votford.

Superliga 4. kolo

Petak

Radnički 1923 – Radnik        17.30

Crvena zvezda – Napredak   20.00

Subota

Mladost – Spartak       18.55

Metalac – Proleter       21.00

Nedelja

Kolubara – Čukarički    18.55

Vojvodina – Voždovac 18.55

Novi Pazar – Partizan  21.00

Ponedeljak

Radnički (N) – TSC        19.00

Tabela: Partizan 9, TSC 9, Crvena zvezda 7, Napredak 6, Čukarički 6, Radnički 1923 6, Radnički (N) 5, Radnik 3. Voždovac 3, Novi Pazar 1, Vojvodina 1, Spartak 1, Metalac 1, Proleter 1, Kolubara 1, Mladost 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari