Kalinić kralj dodavanja 1Foto: Euroleague

Valensija je odigrala verovatno najbolju utakmicu ove sezone u Evroligi, jednostavno je napadački razmontirala Zenit, a defanzivno ih spustila daleko od njihovog poenterskog proseka.

Bila je to na neki način i metodsko-pokazna vežba kako igrati protiv tima koji sudbinski zavisi od igre jednog igrača, plejmejkera Kevina Pangosa, koji je ove sezone mnoge ekipe, pa i Crvenu zvezdu, gotovo sam pobedio.

Treba uzeti u obzir da su gosti imali perfektno šutersko veče i da domaći skoro ništa nisu mogli da pogode, ali raznovrsnost igre u napadu koju je pokazala Valensija bila je zaista raj za oči. Čak pet igrača su imali dvocifren učinak, Nikola Kalinić odigrao je odličnu utakmicu sa 12 poena i rekordom karijere od 10 asistencija.

– Bili smo odlični svih 40 minuta, znali smo da je Zenit fizički dominantna ekipa. Igraju zaista sjajno ove sezone, ali smo mi uspeli da nametnemo naš ritam. U poslednjoj četbvrtini smo ih definitivno slomili, možda su bili i umorni jer su par dana pre imali utakmicu. U svakom slučaju mi smo odigrali jako dobro i vratili se u konkurenciju za plasman u plej-of – rekao je Kalinić.

Bajern se ne da i dalje snažno grabi ka plasmanu u Top 8, što je pre početka sezone malo ko mogao da predvidi. Poslednja prepreka bio je veoma neugodni Makabi, čiji je otpor slomljen tek u poslednjoj četvrtini, a tvorci pobede bili su Vejd Boldvin, koji je tada dao čak devet poena, i Vejler-Bab, koji je pogodio oba slobodna bacanja devet sekundi pre kraja. Makabi je doživeo treći uzastopni poraz i prilično umanjio svoje šanse da izbori prolaz u narednu fazu takmičenja.

– Kada dobijete utakmicu sa toliko grešaka, morate biti posebno srećni. Čestitam kolegi Sfaropulosu, koji je postavio sjajnu odbranu, ali u mom timu se opet pojavio ratnički duh i samoinicijativa koji su na održali u igri. Drago mi je što je moja ekipa pokazala strpljenje u trenucima kad nam ništa nije išlo, što ne mogu nikom od igrača da zamerim nedostatak borbenosti i želje. Bitno je da smo pobedili, možda je to moglo da se odluči i ranije, ali zaista sada ne treba biti cepidlaka. Ova pobeda može mnogo značiti u konačnom plasmanu – prokomentarisao je posle meča trener Bajerna Andrea Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari