Kalinić: Borićemo se za mesto u plej-ofu Evrolige 1Nikola Kalinic Foto: Euroleague

Nešto je slabije partije pružao nakon izlaska iz kovid protokola, ali je u Atini ponovo bio jedan od ključnih igrača u pobedi Crvene zvezde. Nakon „brejka“ u Atini (72:76), Nikola Kalinić delovao je pomalo i euforično, izjavivši da Zvezda može da se bori za mesto u plej-ofu Evrolige.

Odigrao je Kalinić u skladu sa zasluženom i dokazanom reputacijom kada je bilo najvažnije. U poslednjoj četvrtini, tačnije dva minuta četvrtog kvartala, vezanim poenima i asistencijom ka Luki Mitroviću definitivno je uverio košarkaše Olimpijakosa, da će drugi put u sezoni morati da kapituliraju u mečevima sa „bratskim klubom“.

Zvezda je posle trijumfa u Atini na skoru 8-12 što je učinak koji uverava Kalinića da Zvezda može da se bori za mesto u plej-ofu, koje je, posle 23. kola od srpskog velikana udaljeno dva trijumfa.

„Zadovoljstvo je igrati protiv velikih timova. Igrali smo dobro, fizički jaku utakmicu. Na kraju smo došli do pobede. Imali smo neke teške poraze, lično sam promašio neke bitne šuteve. Nastavićemo da se borimo za mesto u plej-ofu“, poručio je Kalinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari