Kaminski - Partizanov štih za preokret: Uporni crno-beli stigli i prestigli Fenerbahče 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je gubio i s dvocifrenom razlikom, ali ga je upornost iznela do pobede protiv Fenerbahčea u sedmom kolu Evrolige – 85:84 (23:27, 23:29, 16:13, 22:15).

Ako se u poluvremenu dvorana tresla, to je bilo od grmljavine Obradovićevih kritika na račun svojih igrača, u prvom redu zbog loše igre u odbrani. Partizan je u prve dve četvrtine primio čak 56 poena (56:47).

Amerikanac Hejs Dejvis, pakleni šuter turskog tima s krila, igrao je simultansku s crno-belima. Dao je 21 poen, a za trojku mu je učinak bio 3 od 3.

Na početku utakmice domaćin se postavio odlučno. Vodio je s 15:12, a onda kao da mu je neko vezao ruke.

Fenerbahče je nezadrživo načinio seriju od 13:0, koja je prekinuta Avramovićevom trojkom na izmaku prve deonice (27:21). Gosti su bili na letećem ćilimu. Uzeli su mah, a kad je Partizan s vremena na vreme i uspevao da se nametne, Fenerbahče je opet dolazio do zalihe za mir u svojim redovima. U 19. minutu je vodio s 15 razlike (54:39).

Partizanu je u nastavku bio potreban podsticaj koji bi ga katapultirao da se ozbiljnije primakne protivniku. Dugo ga nije bilo u brzopletim odlukama i promašenim zicerima. Fenerbahče je odolevao predvođen munjevitim Madarom, prošle sezone igračem crno-belih, koji je dočekan zvižducima zbog načina na koji je okrenuo leđa klubu.

Crno-beli su bili uporni, uvereni da će im doći karta da suparnika i stignu i prestignu. Na 39. sekundi pre kraja treće četvrtine Anđušić je trojkom približio Partizan na četiri poena zaostatka (67:63).

U četvrtom minutu poslednje četvrtine Kaminski je položio loptu u koš pošto je pravovremeno proigran. Izjednačenje – 73:73. Kaminski je bio taj štih. Držao je Partizanov korak, a onda ga je na četiri minuta pre kraja utakmice doveo i u vođstvo – 79:78. Dao je osam poena uzastopce.

Taj nalet Kaminskog bio je kratkog daha. Umesto da Partizan ostane na tim krilima, nekoliko napada su proćerdani, a s druge strane se razigrao Vilbekin – 79:82. Zatim je Kaminski još jednom proigran za prevlast pod protivničkim košem i deseti poen uzastopno. U poslednji minut se ušlo sa 81:82.

Na 38 sekundi do kraja Smailagić se poput Kaminskog iskrao da ostane sam ispod obruča turskog tima. Partizan je ponovo prešao u vođstvo – 83:82. Zatim je ruka zadrhtala Madaru, a Anđušić je pogodio oba slobodna bacanja – 85:82 na 11 sekundi pre završetka.

U poslednjim trezajima Fenerbahče se primakao na 85:84. Usledila je kardinalna greška Partizana u dodavanju Kaminskom iz auta, ali to nije kažnjeno u očajničkom pokušaju za trojku Fenerbahčea u zvuk sirene.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari