Kan: Ronaldo se ne uklapa u filozofiju Bajerna 1Foto: EPA-EFE

Predsednik Bajerna iz Minhena Oliver Kan odbacio je danas mogućnost dolaska fudbalera Kristijana Ronalda, rekavši da se Portugalac ne uklapa u filozofiju nemačkog kluba.

„Razgovarali smo o tome, inače ne bismo dobro radili naš posao. Mislim da je Kristijano Ronaldo jedan od najboljih fudbalera koji su postojali na ovoj planeti. Ali, došli smo do zaključka da, uprkos svom poštovanju koje imamo prema njemu, on u trenutnoj situaciji ne bi odgovarao našoj filozofiji“, rekao je Kan za Bild.

Kan nije objasnio šta je mislio pod „Bajernovom filozofijom“, ali klub nema tradiciju dovodjenja svetske zvezde, čija bi velika plata rizikovala da se stvori loša atmosfera medju igračima. Takodje, u Bajernu više vole da pruže priliku mladim talentima, nego igračima koji su pred završetkom karijere.

Ronaldo ima ugovor sa Mančester junajtedom na još godinu dana, a 37-godišnji Portugalac je po završetku prošle sezone rekao da je nezadovoljan ambicijama kluba i da bi želeo ponovo da igra u Ligi šampiona.

Junajted će ove sezone igrati u Ligi Evropa, pošto je zauzeo šesto mesto u Premijer ligi sa 35 bodova zaostatka za šampionom Mančester sitijem. Ekipa je osvojila 58 bodova, najmanje otkako je osnovana Premijer liga 1992. godine.

Ronaldo je propustio predsezonsku turneju Mančester junajteda, a početkom nedelje se vratio u Englesku i razgovarao sa trenerom Erkom ten Hagom, kada je prema pisanju britanski medija ponovo izrazio želju da ode.

Jedna od prepreka za pronalaženje novog kluba biće i plata, pošto je Ronaldo prošle sezone bio najplaćeniji fudbaler Junajteda sa više od 500.000 evra nedeljno.

Kan je u intervjuu za Bild rekao da je klub zainteresovan za napadača Totenhema Harija Kejna, ali je podsetio da 28-godišnji fudbaler ima ugovor sa londonskim klubom.

Kejn je pod ugovorom do 2023. godine, a njegov trener Antonio Konte se pre nekoliko dana požalio na Bajern, da pokušava da dovede Kejna.

Bajern želi da dovede još jednog napadača pošto je Robert Levandovski otišao u Barselonu. Nemački šampion je ovog leta već doveo Sadija Manea iz Liverpula i 17-godišnjeg Matisa Tela iz Rena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari