Kanzas siti čifsi osvojili Superboul posle 50 godina 1Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Kanzas siti čifsi novi su šampioni NFL lige. Oni su u 54. Superboulu, najvećoj utakmici na američkom kontinentu, pobedili San Francisko fortinajnerse posle velikog preokreta, rezultatom 31:20, prenosi Radio-televizija Srbije.

Čifsi su, kako se navodi, došli do velikog uspeha posle 50 godina i četvrti put u istoriji franšize postali prvaci Nacionalne fudbalske lige.

„Trener Endi Rid predvodio je svoje igrače do titule i tako drugi put u karijeri došao do ovog priznanja, prvog u ovom veku – prethodno je bio u stručnom štabu Grin Bej pekersa iz 1997. godine“, piše RTS.

Kanzas siti čifsi osvojili Superboul posle 50 godina 2
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY ALTERNATE CROP

Ekipa u crvenoj opremi je na stadionu „Hard Rok“, kako su istakli, bila na ivici ponora, pošto su pred poslednju četvrtu imali veliki zaostatak (20:10).

Međutim, kako pišu, tada je proradio kvoterbek Patrik Mahoms i potvrdio da je jedan od najboljih igrača lige, pa je i potpuno zasluženo dobio priznanje za najkorisnijeg igrača Superboula.

Kanzas siti čifsi osvojili Superboul posle 50 godina 3
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Mahoms je pokrenuo napad Čifsa, bacio dodavanje posle kojeg se izrodio tačdaun za 20:17, a potom je usledio i preokret.

Mahoms je, kako je RTS preneo, meč završio sa impresivnih 286 jardi i dva pasa za tačdaun čime je anulirao dva intersepšna, ali i istrčanih 29 jardi uz tačdaun. Demijen Vilijams je još jedan heroj Ridove ekipe sa 104 istrčana jarda i 29 uhvaćenih, uz po istrčan i uhvaćen tačdaun, oba u četvrtoj četvrtini kojima je zapečaćena sudbina Fortinajnersa.

Džimi Garopolo je bio predvodnik Fortinajnersa, prebacio je dodavanjima 219 jardi uz tačdaun i dva intersepšna, dok je Mostert istrčao 58 jardi uz tačdaun.

Kanzas siti čifsi osvojili Superboul posle 50 godina 4
Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Veliki spektakl u Majamiju počeo je najavom igrača koju je priredio poznati glumac Dven „Stena“ Džonson, američku himnu izvela je Demi Lovato, a u poluvremenu je tradicionalno bio termin za muzičko-scenski nastup. Ove godine je ta čast prvi put u istoriji pripala latino divama Dženifer Lopes i Šakiri, piše RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari