Kao u neka stara vremena 1Foto: Starsport

Da je Partizan kiksirao u odloženom prvenstvenom meču sa Javorom ne bi bilo prvi put da je brzinski platio ceh za pobedu u večitom derbiju, ali Lazar Marković i Vladimir Stojković nisu dozvolili neiskompleksiranim Ivanjičanima da napadačkim fudbalom dođu do bod(ov)a protiv favorizovanih Beograđana.

Trener Savo Milošević odlučio je da pre gostovanja vicešampionu – Radničkom iz Niša (nedelja) i kazahstanskoj Astani u drugom kolu Lige Evrope (četvrtak) odmori startere Pavlovića, Uroševića, Natha i Tošića, ali je računao da će drugi znati da iskoriste „višak“ minutaže. I, opet je bio u pravu. Jeste Stojković opravdao svoj golmanski renome u sudaru sa ofanzivnim i konkretnim domaćinom, ali ovog puta mu je slavu oteo novi krilni vezista crno-belih.

Jednim vešto iskorišćenim pasom u prostor, jednim neodbranjivim šutem sa distance, jednom majstorijom u preskakanju čuvara na ivici terena, dosta trčanja, nuđenja saigračima… podsetio je na slavne dane karijere u klubu iz Humske i kasnije Benfici, odakle je za veliki novac otišao u slavni Liverpul.

– Hvala na pohvalama za „gol za špice“, ali najvažnije je da smo odneli tri boda kući. Kod tog drugog pogotka video sam da mi se otvorila situacija i pogodio sam. Ne volim da pričam o sebi, draže mi je da se napredak vidi na terenu i da on govori u moje ime – poručio je putem klupskog sajta momak koji je za pola decenije, tokom silnih neuspelih pozajmica, prokrstario Tursku, Belgiju, Englesku, Portugal…

– Forma se podiže iz utakmice u utakmicu i vraća mi se samopouzdanje. Bilo mi je teško kada sam promašio gol protiv AZ Alkmara, ali nisam sebi dozvolio da me to demorališe. Naprotiv, još više sam se trudio. Radim, vežbam šut i realizaciju, nadam se da će biti sve bolje i bolje – svestan je 25-godišnji Čačanin atletske brzine da od njega najviše zavisi da li će ovog puta stvarno okrenuti novu stranicu svoje karijere.

Milošević i Partizan ozbiljno računaju na njega, a tri gola na tri dosadašnje utakmice slute da bi popularni Markec, uz kreatora akcija Izraelca Natha, mogao da bude bingo letnjeg prelaznog roka.

Stevanović još tri godine u Partizanu

Filip Stevanović, talentovani igrač Partizana, produžio je ugovor sa klubom iz Humske na tri godine. Stevanović, koji je u sredu napunio 17 godina, debitovao je ove sezone za Partizan i odmah je pokazao da se radi o velikom talentu. – Pored debija na ‘večitom’ derbiju što sam smatrao za najlepši rođendanski poklon, potpisivanje i produžetak ugovora je za mene samo nastavak sna koji živim u Partizanu – rekao je Stevanović. Ove sezone Stevanović je odigrao jedanaest utakmica i postigao je četiri gola, od čega tri u Superligi i jedan u Ligi Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari