Kapitalna prednost Juvea 1Foto: EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Juventusovo rutinsko privođenje posla kraju ili Monakov veliki preokret, iskustvo dvostrukog prvaka Evrope ili mladost učesnika jednog finala najjačeg fudbalskog klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Besprekorna defanziva prvaka Italije ili neverovatan ofanzivni potencijal lidera francuskog prvenstva, taktičke bravure Masimilijana Alegrija na trenerskoj klupi torinske ekipe ili lepota napadačke fudbalske filozofije kolege mu Leonarda Žardima, golmanski lisac Đanluiđi Bufon ili centarforsko čudo od deteta Kilijan Mbape… Mnogo potpriča ima večerašnji revanš polufinala Lige šampiona, a preostalih 90 minuta dvomeča promovisaće prvog aktera spektakla na stadionu Milenijum u Kardifu, čemu je, realno, daleko bliži Juventus, sa prošlonedeljnom zalihom od 2:0 na terenu Kneževa.

– Protiv Monaka ćemo morati da igramo bolje nego što smo igrali u gradskom derbiju sa Torinom, prošlog vikenda. Moramo da idemo na pobedu i da ni ne razmišljamo o remiju. Imamo lepu prednost, ali ništa još nije gotovo – upozorava Aleks Sandro, defanzivac domaćina koji se u četvrtfinalu, na maestralan način revanširao Barseloni za glatko izgubljeno finale od pre dva leta.

A, koliko su Bjankoneri rešeni da pokore fudbalsku Evropu, prvi put još od 1997. godine, potvrđuje i Alegrijeva odluka da u vikend remiju u Seriji A odmori priličan broj startera. Pri čemu im na ruku ide i povratak u konkurenciju važnog veziste Semija Kedire, nakon što je odradio suspenziju zbog kartona i može u „vatru“ u pokušaju Stare dame da ostane na neverovatna dva primljena gola u ovoj LŠ.

I Monako je čuvao važne pojedince, pa je Mbape ušao u finišu prvenstvene pobede nad Nansijem, a prvi strelac ekipe, već mesecima fenomenalni Radamel Falkao, pošteđen igranja do poslednjeg sudijskog zvižduka.

– Moramo da imamo mnogo samopouzdanja u utakmici protiv Juventusa, ali i pored toga, biće nam mnogo teško. Ako postignemo gol u ranoj fazi meča, možda će se stvari promeniti u našu korist – ne preti favorizovanom rivalu, ali i ne nosi belu zastavu Leonardo Žardim, čiji su izabranici čak 149 puta zatresli protivničke mreže u svim takmičenjima od starta tekuće sezone.

U drugom polufinalu, madridski Atletiko pokušaće sutra da napravi čudo protiv gradskog rivala Reala, posle het-trika Kristijana Ronalda na „Santijago Bernebeu“ (3:0). 

Iguain kao Del Pjero

S dva gola u Monaku, argentinski reprezentativac Gonzalo Iguain poravnao je rekord Juventusovih legendi Alesandra del Pjera u sezoni 1997-1998 i Davida Trezegea (2001-2002), od 32 gola u svim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari