Kapiten Brazila ni reč o Srbiji: Sutra prvi korak na putu do titule 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Kapiten reprezentacije Brazila Tijago Silva rekao je pred prvi meč njegovog tima na Mundijalu u Kataru da su on i njegovi saigrači spremni i motivisani da njihovoj zemlji donesu šestu titulu prvaka svet u fudbalu.

Obraćajući se novinarima uoči sutrašnjeg duela protiv Srbije (20.00) defanzivac Čelsija izjavio je da je prvi meč na svakom šampionatu izuzetno važan za nastavak takmičenja.

„Ovo je kratko takmičenje, moramo da budemo na najvišem nivou u prvom meču. Znamo da se puno očekuje od nas, ali je nervoza deo posla. Dobro smo spremili za debi“, rekao je Tijago Silva, a zatim dodao:

„Tražim od navijača da nam veruju. Naravno, dug je put do titule, ali imamo pravo da sanjamo. U dobroj smo poziciji jer imamo odlične igrače u svim linijama tima“.

Po većini prognoza, ali i po kladionicama Brazil je favorit za osvajanje titule prvaka sveta na šampionatu u Kataru.

„Atmosfera u timu je dobra, imamo spoj mladih i iskusnih igrača. Činjenica da su oni kojima je ovo prvo Svetsko prvenstvo već učestvovali u važnim utakmicama Lige šampiona, poput Vinisijusa i Rodriga. Veoma je važno i to što u ovoj ekipi nema sujete“, rekao je Tijago Silva.

Kapiten Brazila izjavio je da je najveća zvezda ove reprezentacija Nejmar u dobroj formi.

„Nejmar je imao drugačiju pripremu u odnosu na prethodna Svetska prvenstava. On je 2014. imao povredu, a 2018. se mučio, jer prethodno nije puno igrao. Sada je potpuno spreman i bez povreda, od njega možemo očekivati da bude nosilac naše igre“, izjavio je Tijago Silva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari