Kapitulirali pred ucenama 1Foto: Starsport

Policijska uprava u Novom Sadu naložila je FK Vojvodina da za gostujuće navijače izdvoji istočnu tribinu stadiona „Karađorđe“ iz bezbednosnih razloga, uz napomenu da u suprotnom utakmica neće biti odigrana što je izazvalo ogorčenje domaćina.

Prema propisima, naime, domaćin je dužan da gostujućim navijačima odvoji pet odsto kapaciteta stadiona, što je u ovom slučaju 500 ulaznica. Vojvodina je izdvojila čitavu južnu tribinu (1.500) mesta, gde su nedavno bili smešteni i navijači Partizana, ali u policiji za to nisu hteli ni da čuju.

„Postavlja se pitanje zašto bi Crvena zvezda i njeni navijači bili u povlašćenom statusu i da li je ovo još jedan vid pritiska da se nekome obezbedi titula?“, stajalo je između ostalog u prvom saopštenju Novosađana, koji su odmah potom saopštili da su „kapitulirali pred ucenama“.

„Fudbalski klub Vojvodina nije korisnik državnog budžeta, ne dobija novac od državnih firmi, nema skupe strance i nema državne institucije koje stoje iza nje… I zato smo kroz istoriju kluba često morali da donosimo odluke koje se kose sa zdravim razumom i elementarnom logikom”, objašnjeno je u novom saopštenju zašto je uprava Vojvodine popustila pred pritiscima.

Večeras je, pak, u trećem obraćanju javnosti uprave Novosađana došlo do još jednog obrta. Iz FK Vojvodina su naime saopštili da su Zvezdi ponudili besplatne ulaznice za celu istočnu tribinu (4.000 mesta), ali „pod uslovom da iz beogradskog kluba stigne zvanični dopis u kojem se potvrđuje da dolazak svojih navijača organizuje FK Crvena zvezda“.

„S obzirom na to da FK Crvena zvezda fudbalskom klubu Vojvodina nije poslala dopis u kojem garantuje da klub organizuje dolazak gostujućih navijača na utakmicu, ulaznice za istočnu tribinu će biti puštene u slobodnu prodaju“, saopštili su večeras Novosađani.

Zanimljivo je da policijski predstavnici nisu uzeli u obzir ni argument Novosađana da je za istočnu tribinu prodato 1.000 pretplatnih karata i da bi te ljude morali da izmeste na neka druga mesta, što je nedopustivo mešanje u poslovanje kluba i zanemarivanje činjenice ko je tu domaćin, a ko gost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari