Iako već godinama unazad aktuelni šampion naše zemlje Partizan slovi za apsolutnog favorita kada je u pitanju odmeravanje snaga sa večitim rivalom Crvenom zvezdom, poslednji okršaj ova dva tima daje nam pravo da se nadamo da će se prekid crne serije Zvezde u ovim utakmicama konačno dogoditi.

Iako već godinama unazad aktuelni šampion naše zemlje Partizan slovi za apsolutnog favorita kada je u pitanju odmeravanje snaga sa večitim rivalom Crvenom zvezdom, poslednji okršaj ova dva tima daje nam pravo da se nadamo da će se prekid crne serije Zvezde u ovim utakmicama konačno dogoditi. U prošlom derbiju tesnu pobedu slavili su crno-beli, sa svega četiri poena razlike, a s obzirom na rezultate u prethodnim kolima tim sa Malog Kalemegdana ima lepu priliku da konačno pobedi komšije.
– U duel ulazimo sa željom da pobedimo, ako je to moguće. Povrede nas sprečavaju da maksimalnim snagama uđemo u duel, jer su i dalje nespremni Gurović, Stjuart i Kovač, ali utakmice protiv Hemofarma i Mašinca su pokazale da imamo veliki fond igrača na koje u svakom trenutku možemo da se oslonimo. Imamo veliki motiv, dobro smo raspoloženi i u dobroj smo formi, pa smatram da ćemo se ravnopravno suprotstaviti Partizanu – ističe strateg crveno-belih Stevan Karadžić.

Parovi 12. kola

Partizan – Crvena zvezda, Vojvodina – FMP, Mega Ishrana – Sloga, Mašinac – Hemofarm

TABELA: Hemofarm 9-2, FMP 9-2, Partizan 8-3, C. Zvezda 7-4, Vojvodina 6-5, Mega Ishrana 2-9, Mašinac 2-9, Sloga 1-10

Sjajna forma Zvezdaša je očigledna. Na tri poslednja meča ubeleženo je isto toliko pobeda, napredak u igri je evidentan. Međutim, svi su u taboru crveno-belih svesni jačine Partizana i njegovih pojedinaca.
– Ni u ovom, kao ni u prošlom derbiju neće biti lako, glavna bitka će se voditi ispod koša i tu će nam Stjuart najviše nedostajati. Partizan je osvojio NLB ligu i jedna je od najkvalitetnijih ekipa u zemlji. Do kraja prvenstva zbog kiksa protiv Vojvodine nemaju prava na opuštanje, zato ni u ovom meču neće biit lako. Imaju odličan napad predvođen Kamingsom, Tripkovićem i Drobnjakom i na njih moramo obratiti punu pažnju – napominje Karadžić.
Današnji duel večitih rivala biće 177. po redu, a bolji skor ima Partizan sa 91 pobedom, naspram Zvezdinih 80, dok je pet mečeva završeno bez pobednika. Meč u Pioniru počinje u 20.15 časova, uz direktan prenos na RTS 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari