Kari i Pul “rasturili” Memfis 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Moraće košarkaši Memfisa mnogo bolje da odigraju u četvrtom meču kako bi uopšte došli u priliku da naprave ri-brejk. Onim što su prikazali u prvom susretu polufinala Zapadne konferencije u San Francisku nisu bili dostojan rival raspoloženim vedetama Golden Stejta (142:112).

Stef Kari i Džordan Pul posebno su bili dominantni, Voriorsi su ubacili čak 17 trojki na 53 odsto uspešnosti i na tako visokim procentima sa distance gotovo su nepobedivi. Na sve to, imali su impresivne 34 asistencije.

Da sve bude još gore po Grizlise, njihov najbolji igrač, Dža Morant povredio se u smiraj meča i pitanje je koliko će dugo odsustvovati.  Šepajući je izašao sa terena u poslednjoj deonici i po svemu sudeći reč je o skočnom zglobu.

Uvertira trećeg meča bila je nešto kompleksnija, nakon što je u prethodnom Geri Pejton Junior doživeo povredu lakta usled nesportski napravljenog faula Dilona Bruksa. Svašta su posle tog pregrubog poteza Kanađanina izgovorili Stef Kari i Stiv Ker i čini se time napravili odličnu mentalnu pripremu za naredni susret.

Na sličan način riternirao je Tejlor Dženkins, trener Memfisa, uveren da je Džordan Pul namerno hteo da povredi Dža Moranta time što je svesno povukao rukom njegovo desno koleno. Sve do povrede, Dža Morant bio je nezaustavljiv.

Iako  nije igrao u završnih šest minuta, sa 34 poena ostao je najefikasniji akter susreta. Ipak, to nije imalo preterane benefite po ekipu posebno jer su ostali igrači Grizlisa bili neprepoznatljivo loši i potpuno van ritma.

Na suprotnoj strani, Voriorsi su konstantno igrali u petoj brzini. Izvanrednim kretnjama bez lopte, sinhonizovano na strani od nje lako su dolazili do izgrađenih pozicija za šut. Kari, Pul i Tompson bili su najefikasniji. Plej Golden Stejta ubacio je 30 poena, Pul 27, a Tompson 21. Zbirno su pogodili devet pokušaja sa distance.

Ukupno, šestorica košarkaša Voriorsa meč je završilo sa dvocifrenim učinkom, među kojima nije bio Nemanja Bjelica (samo skok za četiri minuta). Domaćin je imao i najvećih plus 32 što je bila prilika da Stiv Ker proširi rotaciju i šansu ukaže svim igračima.

Skor u seriji

Istok

Majami – Filadelfija            2-1

Milvoki – Boston     2-1

Zapad

Golden Stejt – Memfis       2-1

Dalas – Finiks           1-2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari