Kari "nestao", Hjuston slavio 1Foto:FoNet/AP

Pravi trenerski manevar viđen je od strane skromnog i nenametljivog Majka D’ Antonija u drugom meču finala Zapadne konferencije.

Golden Stejt je prelako došao do brejka na startu serije u Teksasu i američki stručnjak, italijanskih korena, koji je radio u Milanu i Benetonu, uspeo je da taktičkim promenama, za 24 časa, ostavi kolegu na klupi Voriorsa potpuno zatečenim. Hjuston je u noći između srede i četvrtka „uhapsio“ Stefa Karija, ali i Kleja Tompsona, što je uz nemerljiv doprinos „epizodista“ bilo dovoljno za ubedljiv trijumf i poravnanje u seriji koja će se tokom vikenda preseliti u Ouklend – 127:105.

Erik Gordon, Trevor Ariza i Pi-DŽej Taker, izneverili su DŽejmsa Hardena i Krisa Pola u prvom susretu, ali su se zato u potpunosti iskupili u drugoj utakmici zbirno postigavši 68 poena, uz 27 „Brade“ i 16 iskusnog plejmejkera. Roketsi su serijom 9:0 na startu druge četvrtine stekli prednost od 38:26 i potom je samo povećavali do maksimalnih 29 razlike, 123:94.

– Možemo da pobedimo bilo koga, bilo gde, bilo kada, ako igramo na ovaj način. Možda se to nekim ljudima neće dopasti. Žalim. Ovo je najbolja košarka koju možemo da odigramo. Bilo bi glupo s moje strane da sam paničio i odustao od svega dobrog što smo radili tokom sezone – poručio je D’ Antoni.

Voriorsi su, pak, odigrali potpuno suprotno stilu igre koji su prikazali na startu finalne serije. Kevin Durent posle 37 poena u prvom meču, ovog puta ubacio je jedan više i bio ubedljivo najefikasniji u timu u kom su „spleš“ braća Stefon Kari (16 poena) i Klej Tompson (8 poena) šutirali zbirno 3/12 za tri poena. Drajmond Grin ponovo je imao „đavolski“ učinak ovekovečen u 6 poena, 6 skokova i 6 asistencija, ali su se sakrili i Andre Igodala (6), Šon Livingston (5) i Nik Jang (6). Nasuprot njima, Gordon je postigao 27 poena uz šut 6/9 za tri, Taker 22 uz sedam skokova i četiri asistencije, a Ariza 19 uz četiri skoka i šest asistencija. D’ Antoni je i u prvoj utakmici pokušao maksimalno da optereti Karija u odbrani, napadajući ga igrom 1 na 1 i koristeći očigledan problem sa formom koji dvostruki MVP ima od povratka iz povrede kolena. U prvoj nije, u drugoj jeste dalo rezultate: 23 puta napali su direktno Karija, 15 puta taj igrač je uputio šut ka košu i sedam puta pogodio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari