Karijev rafal sa penala 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Golden Stejt poveo je 3:1 protiv Memfisa u polufinalnoj seriji Zapada NBA lige. Kad Golden Stejt šutira za tri poena 9-37, to treba smatrati njihovim izuzetno lošim danom, a protivnici nemaju baš često priliku da tome prisustvuju i rezultatski iskoriste.

Jeste Memfis igrao bez najboljeg igrača Dža Morenta, ali će se dugo sećati ove četvrte utakmice kao velike propuštene šanse.

Meč je rešio Stef Kari koji je u poslednjem minutu pogodio svih osam slobodnih bacanja za pobedu 101:98 i tri meč lopte od koje je prva na gostovanju.

Memfis je sa prednošću ušao u poslednju četvrtinu i držao je do poslednja tri minuta. A, onda je lopta išla Kariju, Grizlisi su se opredelil da ga odmah fauliraju i- pogrešili. Kari je završio meč sa 32 poena, pet skokova i osam asistencija, ali je dao samo četiri trojke iz 14 pokušaja.

Klej Tompson nije dao nijednu (0-7), ali na sreću Voriorsa ni gosti nisu bili puno bolji (9-35). Džeren Džekson imao je sa distance isti skor kao Tompson, ali je sa 21 poenom mogao da bude i junak memfisa da u samom finišu nije izgubio neke lopte i promašivao otvorene šuteve.

Boston je vratio brejk Milvokiju i izjednačio na 2:2 u seriji – 116:108. Meč su Seltiksi prelomili u poslednjoj četvrtini. Odgovornost su preuzeli Al Horford i Džejson Tejtum, koji su ubacili po 30 poena i odveli goste do pobede. Kod Milvokija je najbolji bio Janis Adetokunbo, koji je ostvario dabl-dabl sa 34 poena i 18 skokova, ali je još jednom izostala adekvatna podrška njegovih saigrača.

Bogdanović u Abu Dabiju

Košarkaši Milvokija i Atlante odigraće u oktobru dva predsezonska meča u Abu Dabiju. To će biti i prvi nastup NBA ekipa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Persijskom zalivu. Utakmice će biti odigrane 6. i 8. oktobra u Etihad Areni na ostrvu Jas u Abu Dabiju. Partnerstvo uključuje i pokretanje prve juniorske NBA Abu Dabi lige, u kojoj će se okupiti 450 dečaka i devojčica uzrasta od 11 do 14 godina iz škola širom Abu Dabija.

Još ranije su dogovoreni predsezonski mečevi Golden Stejta i Vašingtona, 30. septembra i 2. oktobra u Sajtamu u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari