Karlos Alkaraz pobedio Novaka Đokovića pred 40.000 gledalaca na egzibicionom meču u Saudijskoj Arabiji 1Foto: EPA-EFE/STR

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je Novaka Đokovića sa 4:6, 6:4, 6:4 u egzibicionom meču koji je odigran u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije.

U duelu dva najbolja igrača na svetu srpski teniser osvojio je prvi set, ali je Španac bio bolji u naredna dva i tako stigao do trijumfa.

 

Ovaj duel odigran je kao priprema pred odlazak na seriju turnira u Australiji i prvi grend slem turnir u sezoni Australijen open.

 

Meč je odigran pred rekordnim brojem gledalaca u ovoj godini, jer je na tribinama fudbalskog stadiona na kojem igra ekipa Al Hilala naših Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića bilo 40.000 gledalaca.

 

Pobednik je odlučen u devetom gemu trećeg seta, kada je Španac oduzeo servis Đokoviću, poveo sa 5:4, a zatim bez izgubljenog poena osvojio svoj gem i stigao do trijumfa.

 

Ovo je bio šesti duel ova dva tenisera, a u dosadašnjih pet zvaničnih mečeva Đoković ima jednu pobedu više od svog trenutno najvećeg rivala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari