Karlos Alkaraz se nije ni oznojio, Ože-Alijasim sa šest života 1foto EPA-EFE/YOAN VALAT

Ruski teniser Danil Medvedev nastavlja da niže pobede.

Medvedev se plasirao u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu pobedom protiv Aleksandra Zvereva nakon tri odigrana seta i pada koji je mogao i da prekine ovaj duel.

Medvedev je na kraju slavio nakon preokreta i posle tri sata i deset minuta igre. Po setovima je bilo 6:7, 7:6, 7:5.

Sjajnu borbu vodila su dvojica igrača, a Medvedev je sredinom drugog seta veoma nezgodno izvrnuo nogu i pao. Ipak, nastavio je da igra, ali pitanje je u kakvom stanju će biti noga kada se ohladi.

Po jedan brejk u prvom setu pa Zverevov trijumf u taj-brejku. Zatim dug drugi set bez brejka i Medvedev koji kroz taj-brejk uvodi meč u treći set.

U odlučujućem delu meča Medvedev je na početku napravio brejk, ali se Zverev vratio u igru u gemu u kome je Rus servirao za pobedu. Nije uspeo da potvrdi taj brejk, upravo suprotno, pretrpeo je novi i Medvedev je iz drugog pokušaja odservirao za pobedu.

U četvrtfinalu, Medvedevu će rival biti Aleksandar Davidovič-Fokina koji je u prvom četvrtfinalu bio bolji od Kristijana Garina 6:3, 6:4.

Kameron Nori je iznenađujuće lako eliminisao šestog nosioca Andreja Rubljova u dva seta, 6:2, 6:4 za svega 76 minuta igre.

Britanac je odigrao govoto perfektan meč, realizovao je svih pet brejk lopti, dok je Rus u oba seta imao po jedan, ali nedovoljno da se zapreti raspoloženom 12. igraču sveta.

Dvadesetsedmogodišnji Nori će se u borbi za plasman u polufinale sastati sa boljim iz duela Frensis Tijafo – Alehandro Tabilo.

Mesto u četvrtfinalu obezbedio je i peti igrač sveta Tejlor Fric, koji je savladao Martona Fučoviča iz Mađarske 6:4, 6:3 za sat i 41 minut. Amerikanac čeka boljeg iz duela Janik Siner – Stan Vavrinka.

Karlos Alkaraz, nosilac broj 1 na turniru u Indijan Velsu, za samo 46 minuta je izborio mesto u četvrtfinalu na prvom turniru iz masters serije u sezoni.

Špancu je meč pri rezultatu 6:2, 2:0, predao Britanac Džek Drejper. Već u prvom gemu Alkaraz je napravio brejk, a onda u narednom gemu spasio tri vezane brejk lopte. Još jedan oduzet servis u petom gemu označio je da će prvi set otići u njegove ruke.

Kada je u drugom setu ponovo na startu napravio brejk, a onda ga i potvrdio, umorni Britanac je odlučio da baci peškir.

Za mesto u polufinalu Alkaraz će na megdan spektakulranom Ože Alijasimu. Feliks je spasio čak šest meč lopti pre nego što je u taj brejku trećeg seta dobio Amerikanca Pola 6:3, 3:6, 7:6 (8:6).

Po brejk u prva dva seta na obe strane uvela su meč u odlučujući set. Pol je poveo sa 3:0, ali je Alijasim oduzetim servisom u petom gemu vratio duel u egal. Drama je počela u 12. gemu.

Pol je stigao do tri vezane meč lopte na servis rivala. Alijasim se izvukao i uveo meč u taj brejk. Kada je u u taj brejku Amerikanac od 1:3 poveo 6:3 delovalo je da priča gotova. Međutim, Kanađanin nije mislio tako. Vezao je pet poena i zakazao duel sa Alkarazom, piše Sport Klub.

Umorio se i Sten Vavrinka. Posle pobede na Runeom, veterana iz Švajcarske lako je dobio Janik Siner 6:1, 6:4. Italijan u narednoj rundi ide na Tejlora Frica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari