Katai u Surdulici matematički utemeljio Zvezdino prvo mesto: Večiti derbi u plej-ofu na „Marakani“ 20. aprila 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u 29. kolu Superlige Radnik u Surdulici rezultatom 2:0 (0:0) i tako obezbedili prvo mesto na tabeli pred plej-of.

Posle ovog trijumfa Zvezda ima 74 boda, sedam više od drugoplasiranog Partizana, koji će svoj meč, pretposlednje, 29. runde igrati večeras (20.00) na svom stadionu protiv Novog Pazara.

Gosti su do pobede došli golovima Kataija u 75. i 88. minutu, dok su asistencije upisali Kraso i Mijailović.

Crveno-beli će zahvaljujući vodećoj poziciji na tabeli pred doigravanje biti domaćin u trećem ovosezonskom večitom derbiju, koji je na programu 20. aprila na stadionu „Rajko Mitić“.

Aleksandar Katai je sa dva gola prekinuo Zvezdino mučenje u Surdulici protiv najlošije ekipe Superlige, koja je u prvom i drugom poluvremenu imala po jednu veliku šansu, ali je golman Glazer sjajnim odbranama sprečio igrače Radnika da dođu u vođstvo.

Ekipa iz Beograda prikazala je lošu partiju u prvom delu meča i nešto bolju u nastavku, kada je Katai uspeo da poveže igru svog tima.

On je četiri minuta pre prvog gola pogodio i stativu i, uz Hvanga i Glazera bio jedini fudbaler u ekipi šampiona Srbije koji je prikazao dobru partiju.

U poslednjem kolu ekipa Vladana Milojevića na svom terenu igra sa Železničarom, a ovaj duel je na programu u nedelju 14. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari