Katai u timu, Tošić na čekanju 1Foto: Starsport

Posle kraćeg zadržavanja u Beogradu, fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde opet su napustili Srbiju, s tim što je naš prvak sada kiparsko zamenio turskim suncem.

U Antaliju je otišlo 29 igrača, sa sve Aleksandrom Kataijem, na čiji se oporavak dugo čekalo, ali bez talentovanog prvotimca Andrije Radulovića i potencijalnog pojačanja u liku Duška Tošića.

Prvi se još od novembra mučio sa bolešću o kojoj ljudi iz kluba nisu hteli detaljnije da pričaju, ali sada je dobio dozvolu Zvezdinog i drugih lekara da se priključi ekipi i počne sa postepenim vraćanjem u normalu kada su u pitanju radne aktivnosti.

Za drugog se već neko vreme zna da će prolećni deo sezone odraditi negde na pozajmici, samo je pitanje da li u Radu, za šta su i on sam i „građevinari“ veoma zainteresovani, ili u nekoj drugoj ekipi iz Superlige, jer je odbio usavršavanje u Zvezdinoj filijali Grafičaru, obrazlažući to nespremnošću da igra u nižem rangu takmičenja.

U isto vreme, nije nemoguće da na kraju ode u inostranstvo, ako interesovanja iz tog pravca prerastu u ponude, a  one zadovolje finansijske apetite uprave učesnika nokaut faze Lige Evrope.

U njoj Milana Borjana i ostale 18. i 25. februara očekuje dvomeč 1/16 finala sa velikim Milanom, ali još nije poznato da li će Zvezdinu zadnju liniju u tih 180 minuta predvoditi nekadašnji srpski reprezentativac Duško Tošić.

Bivši štoper crveno-belih u više navrata je razgovarao sa generalnim i sportskim direktorom, Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom, tom prilikom iskazao otvorenost za mogućnost nove saradnje kojoj se u Ljutice Bogdana1 unapred raduju, ali još nema dogovora.

Šta više, iskusni defanzivac, duge inostrane karijere, tvrdi da još nije dobio Zvezdinu konkretnu ponudu, iako je u međuvremenu odbio pozive dva kluba iz Turske.

Jedino logično objašnjenje je da se odužila prodaja standardnog štopera Miloša Degeneka, tj da za sada nema ništa od razlaza sa Australijancem na čije mesto bi Tošić trebalo da dođe.

Završna proba sa Šahtjorom

Tokom nepune dve nedelje boravka u poznatom turskom letovalištu, trener Dejan Stanković imaće četiri prilike da testira trenutne mogućnosti svojih izabranika. Prvo u test utakmici protiv poljskog ruskom Slaska (22. januar), pa u kontrolnim mečevima sa ruskom Ufom (25. januar) i slovenačkim Mariborom (28. januar). Na kraju će urađeno tokom priprema proveriti na jakoj generalnoj probi zadnjeg dana ovog meseca, pošto će na drugoj strani terena biti ukrajinski Šahtjor, doskorašnji učesnik Lige šampiona, sa tri osvojena boda u dvomeču sa moćnim Realom. Dan kasnije Zvezdina ekspedicija se vraća u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari