Katar preko videa, fokus na svoj tim 1Dragan Stojković Piksi foto: Srdjan Stevanovic Starsportphoto ©

Katar sam dovoljno upoznao, doduše preko videa. Ali se fokusiram na svoj tim, bez obzira ko je protivnik

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković najavio je sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv Katara u Debrecinu, ali se osvrnuo i na predstojeće duele u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, protiv Luksemburga u Beogradu (4. septembar) i Republike Irske u Dablinu (7. septembar).

Stojković je rekao da će protiv Katara nastupiti kombinovani tim.

– Mi volimo da igramo napadački i ne vidim razlog zašto ne bismo nastavili u tom stilu. I tako će biti i protiv Katara. Mislim da će tim biti kombinovan, a razlog su utakmice koje imamo protiv Luksemburga i Irske koje su od velikog značaja za nas. Naravno, i protiv Katara očekujemo da odigramo dobar meč, ulazimo sa velikom motivacijom i respektom za protivnika. Ali to je utakmica koja ide u grupu prijateljskih i rezultat se neće računati – izjavio je selektor, a zatim dodao da je selekciju Katara posmatrao samo na video snimcima.

– Video sam dovoljno da imam jednu jasniju sliku. Znam u kom sistemu igraju, ne znam imena, ali znam brojeve i dovoljno sam ih upoznao, doduše preko videa. Ali ne želim da se previše fokusiram na Katar, već na svoj tim i tako se uvek ponašam, bez obzira ko je protivnik.

Šef stručnog štaba srpske reprezentacije izjavio je da rezultat u duelu sa Katarom ne bi trebalo da utiče na to koliko će navijača prisustvovati utakmici protiv Luksemburga u subotu.

– I ako pobedimo, ili izgubimo od Katara, očekujemo veliku posetu u subotu. Ne obraćajte pažnju na rezultat, uživajte u tih 90 minuta – rekao je selektor i najavio da će se u startnoj postavi naći i jedan od dvojice debitanata, Mile Svilar ili Veljko Birmančević.

Stojković se osvrnuo i na formu reprezentativaca na početku sezone.

– Dobro igraju, igrači na koje javnost više gleda daju golove, kao što su Mitrović i Vlahović. Ali njihove forme u klubovima me ne zanimaju previše, nego me zanima da njihova forma bude u piku kada igraju za Srbiju. Ali ako su igrači već na spisku nacionalnog tima, to znači da je njihova forma zadovoljavajuća i zato sam ih pozvao.

Selektor je dodao da jedva čeka da se pojavi pred domaćim navijačima, prvi put u ulozi šefa stručnog štaba reprezentacije.

Od kad je proglašena pandemija koronavirusa reprezentacija Srbije je svoje utakmice kao domaćin igrala pred praznim tribinama.

– Moram da razmišljam kako ću ja da se osećam, a ne igrači. Svi smo tu da pružimo zadovoljstvo navijačima i radujem se tome. Fudbal se igra zbog ljudi i jedva čekamo tu utakmicu sa Luksemburgom i nadam se da će tribine biti pune koliko god bude dozvoljen kapacitet, a mislim da je to 50 odsto. Siguran sam da su se i igrači uželeli tog fudbalskog ambijenta i da neće imati nikakav problem sa tom činjenicom. Ono što je važno, to je ta dobitna kombinacija. Mi smo se uželeli njih, oni nas i vidimo se 4. semtepbra. Definitivno ćemo dati naš maksimum, da u odličnoj partiji upišemo tri boda i daćemo sve od sebe da prođemo kvalifikacije. Kao i uvek, nikada ne odustajemo, jer verujemo – izjavio je Stojković.

Trojka napustila pripreme

Selektor Stojković saopštio je da su Marko Grujić, Marko Petković i Uroš Spajić napustili pripreme reprezentacije zbog povreda.

– Trojica igrača su van ekipe. To su Marko Grujić, Marko Petković i Uroš Spajić i oni su u ponedeljak napustili kamp. Radi se o povredama koje ne mogu da se saniraju za ove tri utakmice – izjavio je selektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari