Analitičari ESPN ne veruju previše u Srbiju na Mundijalu 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Čuveni ESPN bavio se prognozama svih ekipa na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru koje je na programu od 20. novembra do 18. decembra, a oni ne daju velike šanse „Orlovima“ na predstojećem takmičanju.

Brazil smatraju favoritom grupe.

„Brazil nije otišao daleko pre četiri godine, kada nije imao sreće te je izgubio od Belgije u četvrtfinalu. Oni su sada bolji tim nego što su bili U Rusiji. Od osvajanja Svetskog prvenstva 2002. godine svako naredno učešće na Mundijalima završavali bi eliminacijom od neke evropske reprezentacije u nokaut fazi. Kako će se ovoga puta izboriti sa tim izazovom koji dolazi iz Evrope? Moraće da imaju dobar dan da bi Evropljane pobedili. Ali i pored toga oni su opravdano među favoritima na šampionatu“, smatra Tim Vikeri.

Meč između Srbije i Švajcarske u grupi biće odlučujući za prolaz u osminu finala mišljenja je Aleks Holiga.

„Grupa je prilično teška i čak i ako Srbija uspe da se plasira u nokaut rundu, njen sledeći protivnik neće biti lak. Moguće je da će da prođu u osminu finala, ali sve dalje od toga bi bilo samo čudo. Utakmica protiv Srbije će verovatno biti odlučujuća za Švajcarsku, ne samo zato što će im biti poslednja u grupi, već i zato što su dva tima na sličnom nivou i verovatno će se boriti za drugo mesto iza glavnog favorita Brazila. Ako savladaju Srbiju, imaće dobre šanse da se plasiraju u osminu finala“, ceni Aleks Holiga.

Novinar Ed Dou ne veruje u Kamerun uopšte.

„Nedavni porazi od Uzbekistana i Južne Koreje spustili su Kamerun na zemlju posle magičnih kvalifikacija protiv Alžira. Selektor Rigobert Song zna da je snažan početak protiv Švajcarske na turniru imperativ. Čak i ako su još uvek u igri do poslednje utakmice protiv Brazila u grupi, Kamerun i dalje mora da dokaže da može da zadrži prisebnost i pokaže hrabrost kako bi imao šanse da prođe dalje“, izričit je Ed Dou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari