Borjan odgovorio Hrvatima na vređanje: Primitivci, došli su da iskale lične frustracije 1Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Kanada i Hrvatska sastale su se u nedelju u meču drugog kola grupe F na stadionu Kalifa u Dohi (1:4), a čuvar mreže kanadskog tima Milan Borjan bio je izložen uvredama sa tribina.

Poznato je da je Borjan poreklom iz Knina i da je kao dete morao da prebegne u Srbiju, odakle je ranih dvehiljaditih otišao u Kanadu.

Zbog toga su hrvatski navijači imali uvredljive transparente na tribinama, a jedna grupica je počela da skandira: „Borjane, Turčine, nap*** se k******“.

Uz to, Borjan je tokom utakmice trpeo i uvrede za svoje najmilije, što takođe nije ništa novo. Poznati golman je najpre upitan šta misli o svim tim nemilim scenama, piše Nova.rs.

„To pokazuje kakvi su ljudi primitivci. Nemam šta da im komentarišem oko toga, to samo govori o njima“, rekao je Borjan i dodao:

„Čuo sam da su vikali i vređali. To govori da su primitivci, da treba da porade na sebi i svojim porodicama, jer očigledno imaju neku frustraciju, pa dolaze ovde to da iskale“.

Hrvatima je poželeo sve najbolje u nastavku takmičenja, jer sa Belgijom u narednom kolu igra za prolaz dalje.

„Hrvatskoj reprezentaciji želim sve najbolje u nastavku Mundijala. Odigrali su dobru utakmicu, poveli smo rano, igrali dobro 20-25 minuta i onda smo se povukli. To je fudbal, idemo dalje, ovo je lepo iskustvo za nas. Kanadska reprezentacija se posle 36 godina pojavila na fudbalskoj mapi. Žao mi je što je rezultat bio ovoliko ubedljiv“.

Upitan je i da li je Kanadska fudbalska federacija stala u njegovu odbranu i da li očekuje neku reakciju.

„Nema potrebe. Milion i jedna poruka, milion i jedan poziv sam dobio. To pokazuje da su deca, da ne znaju kako je bilo. Hrvatima želim sve najbolje dalje“.

Borjan je na vređanje i neprimerene transparente odgovorio sa tri prsta, što su uhvatile brojne kamere na stadionu.

„Jesam pokazao tri prsta, ali je zato jer mi je bilo krivo što me vređaju. Gledam svoje dvorište, reprezentaciju, ljude oko sebe, podoricu…“

Pretnje i poruke mržnje dolaze mu i na društvenim mrežama.

„Kada te dovedu na nešto tako, evo da upalim WA da vam pokažem šta sve ima i šta sve pišu. Pišu traktori, ovako onako, evo pogledajte. Imam 2056 poruka samo na WA, a zamislite pored toga. To je do njih. To je fudbal, idemo dalje, život ide dalje. Ja sam srećan čovek imam predivnu porodicu. Imam ljude u reprezentaciji koji me poštuju i cene, to mi je bitnije od bilo čega drugog. Srećan sam čovek“.

Otkrio je i kako se oseća njegova supruga Snežana zbog konstantnih uvreda navijača koje trpi gde god da se pojavi.

„Mojoj supruzi je uvek teško. Ona je na udaru i Partizanovih navijača i navijača Srbije svuda gde god krenemo. Što se kaže „za dobrim konjima se prašina diže“, tako da sve uspehe koje sam napravio sa Zvezdom, mnogi pokušavaju to da umanje i da nas vređaju, jer su ljubomorni. Ljubomora vlada među nama, takvi smo ljudi. Ja idem dalje, porodica mi je uzdignute glave“.

Pričao je i o podršci fudbalera i čelnika Zvezde, koji su mu pisali i pre meča.

„Naravno, uvek dobijam podršku od saigrača i uprave i navijača. Sad nisam video posle utakmice, jer imama mnogo poruka, ali su mi pisali pre. Srećan sam što sam deo reprezentacije Kanade i Zvezde“.

Hrvatski igrači su bili puni poštovanja za Borjana pre, tokom i nakon utakmice.

„Fenomenalan pristup svih igrača. Sve pohvale, gospodski, kapa dole“.

Otkrio je i šta je pričao sa Ivanom Perišićem nakon meča.

„Pričaili smo o utakmici sa Belgijom, rekao je da je trebalo da ih dobijemo. Probajte da pobedite Maroko da bi mi mogli da prođemo“.

Po završetku meča sa Hrvatskom i poraza od 4:1, Borjan je okupio svoje saigrače na centru i održao im govor.

„Rekao sam igračima da sam ponosan da sam deo njih, što imamo bratstvo, zajedništvo, zajedno smo uvek i u dobrom i lošem. Veliko iskustvo za sve nas, imamo još jednu utakmicu i moramo da pobedimo, jer želimo tu prvu pobedu na SP, dali smo gol koji se čekao toliko dugo na SP. Nećemo proći dalje, ali glava gore“.

Pored svih obaveza uspeva da isprati i reprezentaciju Srbiju, kojoj je poželeo pobede protiv Kameruna i Švajcarske.

„Ja sam rekao da verujem u Srbiju. Ima fenomenalan tim. Pratio sam utakmicu protiv Brazila, mislim da nisu bili na svom nivou, delovalo da je bilo umora u njima, ne znam zbog čega, ali nadam se da će u ponedeljak uzeti tri boda i probati da pobede i da će probati da pobede Švajcarsku“.

Neće moći da prati meč Srbije u ponedeljak od 11 sati po našem vremenu, ali će njegova porodica biti na stadionu „Al Džanub“.

„Sutra neću biti na stadionu, jer imamo trening. Moj porodica će biti, jer oni navijaju i za Kanadu i za Srbiju“, završio je poznati golman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari